Author Topic: Продавам вишок...  (Read 62253 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок...
« Reply #30 on 18.04.2012, Wednesday, 19:41:29 (Edited 20.04.2012, Friday, 14:11:23) »
До 1.2, најверојатно се вати, други делови немам, а и ова е само инструментот, треба да му се направи некоја електроника за да мери...
Освен скалата за излезна моќност има и скала за јачина на сигналот.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Продавам вишок...
« Reply #31 on 20.04.2012, Friday, 14:09:03 (Edited 25.06.2012, Monday, 20:11:05) »
26. Ericsson RLE 906 22/1 R1A Bowfront Speaker, комплет со држач и штрафови за монтажа, потполно нов некористен.
Цена 100ден.


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок...
« Reply #32 on 02.05.2012, Wednesday, 15:04:29 (Edited 22.06.2013, Saturday, 21:34:48) »
27. *ПРОДАДЕНО*Квалитетен искрин аудио раздвоен трансформатор 600:600 оми, оклопен, во одлична состојба, како нов.
Цена 500ден.
28. Транзисторски грамофонски предзасилувач, исправен, мене не ми треба, а жал ми е да го растурам пошто се гледа дека некој го правел со мерак :).
Цена 300ден.People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок...
« Reply #33 on 11.05.2012, Friday, 14:44:15 (Edited 15.10.2012, Monday, 23:23:47) »
29. Две ППК (едната делумно залемена, другата избушена и спремна за лемење) за проектот Двоен извор со LM317 од Емитер 3/2003.
Цена 150ден. двете.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок...
« Reply #34 on 16.05.2012, Wednesday, 18:11:50 (Edited 13.06.2016, Monday, 20:59:48) »
30. Плочки за разни проекти од Емитер, порачани некогаш, а кои веќе не ми требаат...
НАПОМЕНА - сите плочки купувачот ќе ги добие избушени и премачкани со калафониум, спремни за лемење...

- телекоманда за дворна или гаражна врата од Е2/2003, трите плочки (предавател, ресивер и декодер) + потребните интегралци МС145026Р и МС145028Р за предавателот и приемникот - се комплет за 200ден.
- електронска кодирана брава - плочка 980707 од Е7/1998 - цена 80ден.
- DC step up конвертор - ППК901 од Е1/2004 - 60ден.
- капацитивен сензор - ППК916 од Е5/2004 - цена 60ден.
- активен филтер за сабвуфер - ППК926 од Е7-8/2004 - цена 80ден.
- аларм за автомобилски светла - ППК929 од Е9/2004 - цена 40ден.
- стробоскоп со неонка - ППК942 од Е12/2004 - цена 50ден.
- имобилизатор за автомобил - ППК110 од Е3/2006 - цена 50ден.
- дигитална кодирана брава - ППК118 од Е5/2006 - цена 60ден.
- мелодично ѕвонче со ИК4017 - ППК203 од Е1/2007 - цена 60ден.
- електронско ѕвонче со CD4093 - ППК214 од Е5/2007 - цена 50ден.


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок...
« Reply #35 on 21.05.2012, Monday, 13:35:43 (Edited 06.12.2013, Friday, 00:45:37) »
31. TUBE VU Meter - VU метар со лампа наменет за слаби (линиски) сигнали, дизајниран е за лампите EM80 или EM84 кои ги има по старите радија, одбирањето се врши со четири џампери, може да се приклучи на било кој засилувач или предзасилувач, има регулација на нивото на влезниот сигнал
плус компактен DC-DC конвертор за напојување, влез 9V/0,5A, излез 6,3V за греачот и подесив висок напон за анодата 180-250V/45mA, може да се користи и за напојување на било кој друг лампашки уред со слична потрошувачка, никси и неон лампи и сл.Еве како изгледа VU метарот и со двете лампи:

EM84
EM80

Цена: VU метарот без лампа 250ден., со лампа ЕМ84 700ден., конверторот 300ден.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок...
« Reply #36 on 31.05.2012, Thursday, 10:40:08 (Edited 05.06.2012, Tuesday, 23:47:03) »
32. *ПРОДАДЕНО*Алуминиумска кутија, димензии 29х25х7,5cm.
Цена 150ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам вишок...
« Reply #37 on 01.06.2012, Friday, 13:13:15 »
Кутијата за мене, тргни ја на страна ќе поминам деновиве  ;)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок...
« Reply #38 on 01.06.2012, Friday, 14:16:32 »
Кој прв ќе дојде, негова е... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок...
« Reply #39 on 25.06.2012, Monday, 10:09:47 (Edited 26.06.2012, Tuesday, 12:18:19) »
33. *ПРОДАДЕНО*Супер издржлив ножен тастер-прекинувач, целосно направен од лиено железо.
Цена 200ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок...
« Reply #40 on 08.07.2012, Sunday, 09:57:46 (Edited 22.06.2013, Saturday, 21:39:02) »
34. Нови некористени 1W High Power LED, Warm White (3000-3300K), 90lm, напојување 3,4-3,8V/350mA.
Цена 80ден. парче, три за 200ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок...
« Reply #41 on 22.07.2012, Sunday, 17:41:21 (Edited 09.08.2013, Friday, 11:50:01) »
35. *ПРОДАДЕНО* Петпојасен стерео еквилајзер со колото BA3812 од Емитер 9/1999 со посебни контроли за секој канал, комплет со потенциометри и напојување.
Цена 300ден.People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам вишок...
« Reply #42 on 14.08.2012, Tuesday, 17:05:21 (Edited 14.08.2012, Tuesday, 21:00:57) »
16. SLA оловни акумулатори 12V/5.5Ah, модел HR 1221W F2, специјално наменети за high efficient discharge апликации, потполно исправни, цена 350ден. парче, имам поголема количина од истите...
Даташит за нив:
Code: [Select]
http://www.battery-usa.com/Catalog/hr_1221w_f2.pdf


Сакаш некоја трампа да правиме за еден ваков?


 

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок...
« Reply #43 on 14.08.2012, Tuesday, 18:03:11 »
Не, само кеш... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline sisko

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 65
Одг: Продавам вишок...
« Reply #44 on 14.08.2012, Tuesday, 20:25:47 »
16. SLA оловни акумулатори 12V/5.5Ah, модел HR 1221W F2

Дали може да ми кажеш која тежинаа се акумулаторите и дали имаш уште?