Author Topic: Распродажба на трансформатори  (Read 15016 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Резервирано ;).
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #16 on 28.06.2012, Thursday, 15:28:16 (Edited 14.04.2018, Saturday, 19:01:31) »
19. *ПРОДАДЕНО*Квалитетно мрежно трафо од (и за :)) лампаш, моќност 550W, секундарни напони 2x275V, 3,5V, 4,5V, примарот и секундарот се потполно изолирани - мотани се на различни касетки плус секундарот има заштитна бакарна фолија преку намотките.
Цена 1000ден.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline MURO

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 144
Имаш ли уште од овие малите трафоа 1,5VA/12V за на PCB (пет ми требаат)

Offline borisq10

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 229
 • Gender: Male
дали има некој трансформатор над 150w симетрично ми треба за транзискорски засилувач  :)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Имаш ли уште од овие малите трафоа 1,5VA/12V за на PCB (пет ми требаат)
Имам, пиши ми ПП да се договориме.

дали има некој трансформатор над 150w симетрично ми треба за транзискорски засилувач  :)
Моментално само тоа што стои во темата, тоа имам на лагер.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #20 on 05.10.2012, Friday, 19:17:00 (Edited 14.04.2018, Saturday, 19:01:54) »
Торусни трансформатори:

20. 140W, секундари 30V, 20V, 2x8V, 2x14V, цена 1200ден*ПРОДАДЕНО*
21. 80W, секундар 12V, цена 750ден.*ПРОДАДЕНО*
22. 80W, секундар 2x12V, цена 800ден.*ПРОДАДЕНО*
23. 50W, секундари 15V, 2x11V, цена 650ден.*ПРОДАДЕНО*
24. 400W, 7 одвоени секундари од по 12V, цена 1500ден. *ПРОДАДЕНО*People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #21 on 09.10.2012, Tuesday, 17:34:27 (Edited 14.04.2018, Saturday, 19:02:06) »
25.*ПРОДАДЕНО*65W, секундар 13V, цена 500ден.
26. 90W , секундар 2x12V, цена 700ден.
27. 60W, секундари 30V и 8,5V, имам 2 такви, цена 400ден. еден, двата 600ден.
28. Трансформатори од стари ТВ, 4 парчиња, околу 50-на вати, цена 300ден. еден, сите за 1000ден.
29. 100W, повеќе секундари, еден знам сигурно дека е 24V, другите ќе ги пишам накнадно, цена 800ден.


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 861
Имаш ли уште од трансформаторите под реден број 18 и ако може кажи ми колкаво е растојанието меѓу пиновите?
Жан

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Имам колку сакаш од нив, утре ќе ги поставам и димензиите...
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 861
Жан

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #25 on 22.12.2012, Saturday, 16:29:17 (Edited 14.04.2018, Saturday, 19:02:20) »
Еве ги димензиите:

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 861
Димензиите одговараат, каде да те најдам?

Ти пратив ПП
Жан

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #27 on 24.06.2013, Monday, 16:13:24 (Edited 14.04.2018, Saturday, 19:02:30) »
30. Излезен трансформатор од старо радио со лампи, импенданса 5к/8оми, значи ќе одговара за EL84, PL84, ECL82 итн. во single ended варијанта.
Цена 500ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #28 on 26.09.2013, Thursday, 15:19:27 (Edited 14.04.2018, Saturday, 19:02:49) »
31. 160W, извадено од surround ресивер, секундарни напони 2х25V, 26V, 0-13V-40V, 4V.
Цена 1000ден.
*ПРОДАДЕНО*Ја имам и плочката со засилувачите за предните и задните канали од ресиверот, на неа има по еден LM4766T и TDA7269 како и сите придружни делови -  електролити, ладилникот, конекторите за звучници итн., цена 500ден.
Цена за трафото + плочката 1300ден.


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 257
 • Gender: Male
Одг: Распродажба на трансформатори
« Reply #29 on 26.09.2013, Thursday, 15:57:45 (Edited 26.09.2013, Thursday, 15:59:32) »
Ако ви испадне некое трафо 400вати со излез до 18 волти пишете ми пп. Митреба најмалку да има околу 15 ампери за плл 8 вати 25ватниот излез се на се трошат околу 12 ампери скоро.Така да не е под 15 ампери трафото други намотки и нема потреба да има нека е само 18 волти 15 ампери па и нешто повеке. 14Vx12A=200W Влече од напојување целиот склоп.Така да 400 вати и струја повеке од 15ампери би му одговарало трафо.