Author Topic: Biquad антена за WLan (WiFi)  (Read 6476 times)

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9428
Одг: Biquad антена за WLan (WiFi)
« Reply #30 on 14.01.2013, Monday, 19:43:10 »
Многу е ирелевантно да прогнозирам домет! Без проба нема никаков  друг начин да се дознае тоа.Впрочем,овие антени се многу ефтини и не знам зошто не би направил две идентични антени за да пробаш.Не си дал барем проста шема како изгледа просторот и димензиите,па вака од око не знам колку би бил дометот.Оваа дуплата биквад е пробана на растојание околу 220-230 метри ,без  препреки и со оптичка видливост.Значи антените треба да се наместат да бидат оптички видливи,со тоа што помали гранки би го намалиле квалитетот за 1-2 црти.  Затоа велам да се проба! Нема друго фати се за работа ;D ;D

TeslaBt

 • Guest
Одг: Biquad антена за WLan (WiFi)
« Reply #31 on 23.12.2014, Tuesday, 22:03:58 »
Знам дека е стара темата.Јас имав ваква антена и на мој другар му давав вајрлеес за да играме во мрежа кантер а тој живееше преку 2 згради

Offline Z31GH

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 710
 • Gender: Male
Одг: Biquad антена за WLan (WiFi)
« Reply #32 on 15.04.2015, Wednesday, 22:32:59 »
Еден важен дел од таа антена е кабелот. Треба да е 50 омски, но избегнувјте ги rg58 и rg174. Користете искучиво  wifi loww loss кабел како на пример CFD-200
Hams do it! With Frequency

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6320
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Одг: Biquad антена за WLan (WiFi)
« Reply #33 on 15.04.2015, Wednesday, 23:53:48 »
Еден важен дел од таа антена е кабелот. Треба да е 50 омски, но избегнувјте ги rg58 и rg174. Користете искучиво  wifi loww loss кабел како на пример CFD-200

CFD-200 се продава кај нас? Која му е цената за метро ?
Иначе RG58 не чини ни за FM предаватели а за Wifi е катастрофа! Тој кабел добар е за SW.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.