Author Topic: Мала и едноставна антена за прием од 5KHz до 30MHz  (Read 593 times)

Offline DX-er

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 6320
  • Gender: Male
    • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Антената беше презентирана на FaceBook групата на македонските радиоаматери, односно: Радиоаматери-Македонија и истата е направена од неколкумина членови кои се задоволни од карактеристиките. Истава антена планирам и јас да ја направам.

Code: [Select]
http://www.qsl.net/z33t/mini-whip_mkd.html
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.