Author Topic: Продавам компјутерски компоненти и периферии  (Read 5059 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12736
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Продавам компјутерски компоненти и периферии
« Reply #15 on 02.07.2017, Sunday, 15:45:56 (Edited 25.07.2019, Thursday, 14:30:51) »
90. *ПРОДАДЕНО* Wireless Router D-Link DI-524 Ver. G2. 1MB Flash, 2MB RAM, AMRISC процесор. Не може да се стави било каков open source firmware на него бидејќи не може да се најдат други податоци online за процесорот освен дека е AMRISC, а и да можеше да се најдат други податоци, compailer-и за AMRIS нема каде да се најдат, освен ако не сте OEM vendor (како D-Link). Во секој случај, рутерот си работи одлично со фабричкиот firmware, update-уван е на најновата верзија 3.13, излезниот сигнал е прилично јак (дома имам TP-Link TL-WR740N, појак сигнал дава од него). Ги поддржува сите модови на wireless заштита (WEP, WPA, WPA2). Маани, би рекол дека има две. Прво, не е b/g/n, само b/g е. Второ, со фабричкот firmware не може да се подеси да биде repeater (може да работи само како AP), но тоа не значи дека друг рутер не може да се подеси да го препратува синалот од овој ;). Е сега, покрај овие маани, има и неколку предности. Прво, се подига многу брзо (3 до 4 секунди му требаа за да почне да работи се, DHCP, LAN, Wi-Fi). Второ, има опција за Dynamic DNS (доколку користите домашен FTP или HTTP сервер, добро е директно во firmware-от да има ваква опција ;)). Трето, антената е detachable, се порвзува со mini BNC со навој, така да, може да си ставите custom антена доколку сакате ;). Цена: 200 ден. комплет (рутер, адаптер, антена).91. *ПРОДАДЕНО* 2 X HDD 3.5" Maxtor MaXLine Plus II 7Y180P0, 180GB, 7200RPM, 8MB Cache, IDE. No Head Parking & Power Management feature (значи по default се disabled). Како и претходните, и овие се серверски серии на дискови. И двата диска се во одлична состојба (едниот нема ниеден relocated sector, другиот има 5). Тестирани се на Read/Write/CRC Check, немаше никаков проблем. SMART Status --> Good и на двата ;). Цена: 150 ден. еден.It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12736
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Продавам компјутерски компоненти и периферии
« Reply #16 on 08.07.2017, Saturday, 20:20:18 (Edited 25.07.2019, Thursday, 14:32:45) »
92. *ПРОДАДЕНО* Графичка картичка EVGA nVidia GeForce 7200GS, 256MB DDR2, VGA + DVI + S-Video/Composite Video Out, PCI Express. Имаше два подуени електролити, сменети се и се си работи како што треба. Цена: 100 ден.

It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12736
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Продавам компјутерски компоненти и периферии
« Reply #17 on 22.08.2017, Tuesday, 06:33:17 (Edited 25.07.2019, Thursday, 14:34:23) »
93. *ПРОДАДЕНО* 2 X DIMM RAM Kingston KVR16N11/8, 8GB DDR3, 1600MHz, PC3-12800, 240 pin. Мемориите се користени околу една година на stock speed (1600MHz). Цена: 2600 ден. една, 5000 ден. двете.

It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12736
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Продавам компјутерски компоненти и периферии
« Reply #18 on 11.12.2018, Tuesday, 01:04:55 (Edited 14.12.2018, Friday, 16:26:28) »
94. *ПРОДАДЕНО* PSU Chieftec Arena APN-405A12. Вкупна излезна моќност: 405W (Real Power). Подмачкан кулер и прелемени контакти.

Излезна моќност по rail-ови:

+3.3V --> 24А
+5V --> 20A
+12V --> 2 x 17A = 34A
-12V --> 0.3A
+5VSB (Stand By) --> 2.5A

Конектори:

1 x 20 Pin + 1 x 4 Pin Molex (Main)
1 x 4 Pin 12V Molex (CPU)
1 x 6 Pin 12V (GPU)
3 x SATA
2 x 4 Pin Molex (Peripherals, HDD, ODD)
1 x 4 Pin Floppy Connector

Цена: 500 ден.It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12736
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Продавам компјутерски компоненти и периферии
« Reply #19 on 25.12.2018, Tuesday, 22:17:51 (Edited 09.10.2019, Wednesday, 22:09:35) »
95. *ПРОДАДЕНО* PSU Asus/Bestec ATX-300-12E. Вкупна излезна моќност: 300W (Real Power). PFC, подмачкан кулер и прелемени контакти.

Излезна моќност по rail-ови:

+3.3V --> 28А
+5V --> 30A
+12V --> 15A
-12V --> 0.8A
+5VSB (Stand By) --> 2A

Конектори:

1 x 20 Pin Molex (Main) (без дополнителен 4 пински, 99% од матичните плочи работат и без дополнителниот 4 пински)
1 x 4 Pin 12V Molex (CPU)
3 x SATA (дополнително додадени, фабрички ги немаше)
2 x 4 Pin Molex (Peripherals, HDD, ODD)
1 x 4 Pin Floppy Connector

Цена: 300 ден.

It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12736
 • Gender: Male
 • Не фалширам
96. Intel Stock Cooling за LGA 1150, 1151, 1155, 1156. Ладилното тело е ганц ново, воопшто некористено, но е без кутија. Монтирано е само еднаш и извадено по неколку часа (затоа и ја нема сивата паста од долната страна). Одлично е за Pentium и Celeron серии... можеби и некој Core i3. Ball bearing е, така да, како и сите Intel Stock Coolers, практично е вечен. Единствен проблем... мало ладилно тело :S... што не им пречи на Pentium и Celeron сериите, се разбира ;). Цена: 100 ден.

It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12736
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Продавам компјутерски компоненти и периферии
« Reply #21 on 08.12.2019, Sunday, 20:06:23 (Edited 05.08.2020, Wednesday, 22:52:44) »
97.  *ПРОДАДЕНО*  CPU Intel Core i5-760.  LGA1156, 8MB Cache, 2.8GHz, 4 Cores, 4 Threads. Цена: 800 ден.

Code: [Select]
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/48496/intel-core-i5-760-processor-8m-cache-2-80-ghz.html
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."