Author Topic: Помош за FM антена за предавател 87 до 108Mhz  (Read 3358 times)

Offline gocebabe

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 102
Одг: Помош за FM антена за предавател 87 до 108Mhz
« Reply #15 on 10.04.2016, Sunday, 20:26:22 (Edited 11.04.2016, Monday, 01:55:23) »
Ок GigaWatt сто пати имам пишано дека не ми оди со сликиве постирајње пробав ги прикашува ама ете се бриша  :o

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12736
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Ако не знаеш како, подобро стави ја во code tag, ние ќе ја преправиме.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
gocebabe со среќа да си ја користиш имам и јас излези со 2N6084 јаки но немам ваква антена добра а баш сакав и јас да правам ваква супер антенче браво. Но сепак треба да се внимава многу со добра антена и добар домет ќе имаш но ова се е илегално 8)
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline gocebabe

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 102
Не е нештој нај нај на PLL не ми вади SWR REF кога ќе го ставам на линеар ми вади 2.5 SWR со REF 1.7 е сега или е до линеаро штом крева или антената не ми е баш како што треба  :-\ сега сакам прачката што е голема сакам да ја ставам бакарна дали ке добијам нешто подобро или по лошо ќе видиме . ;D

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9428
Батка,симни си (или најди) ја книгата Б.Метзгер * Прирачник за радио-аматери и техничари*.Има таму добар опис како се подесува овој тип на антени.

Offline gocebabe

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 102
batka Дај линк ако имаш од книгата од Б.Метзгер барав не мошам да се снајдам или некој друк ако знае линк нека постира.
Батка,симни си (или најди) ја книгата Б.Метзгер * Прирачник за радио-аматери и техничари*.Има таму добар опис како се подесува овој тип на антени.

Offline xantox

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 165
Code: [Select]
http://elektronika-mk.net/index.php?topic=8115.msg105106#msg105106