Author Topic: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...  (Read 18701 times)

Offline spiritos

 • Нов член
 • *
 • Posts: 13
 • Gender: Male
 • A waking ghost

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #31 on 09.03.2017, Thursday, 13:20:40 (Edited 12.04.2018, Thursday, 17:13:57) »
46. *ПРОДАДЕНО*C/ESR метар (through hole верзијата) од оваа тема:
Code: [Select]
http://elektronika-mk.net/index.php?topic=9198.0Испитан и подесен, цена во ПП...
*На барање може да се направи - пишете ПП*

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #32 on 27.03.2017, Monday, 16:40:06 (Edited 02.06.2017, Friday, 10:20:26) »
47. *ПРОДАДЕНО*Автоматика за полнач за акумулатори, полнењето се врши во блокови од по 2 минути (свети црвената и трепка жолтата лед) по што следи пауза десетина секунди (се гаси црвената лед), на крајот на паузата се мери напонот на приклучениот акумулатор (полначот тогаш е исклучен за да не влијае врз мерењето), ако достигнал 13.8V полнењето се прекинува и почнува да трепка зелената лед. Кога напонот ќе падне на 12V циклусот се повторува.
Цена 400 ден.

*На барање може да се направи - пишете ПП*

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #33 on 05.04.2017, Wednesday, 16:09:54 (Edited 10.12.2018, Monday, 21:09:48) »
48. *ПРОДАДЕНО*Уште еден испитувач за зенер диоди и диаци, со исти карактеристики како тој под број 42, но помал и покомпактен.
Цена 650ден.

*На барање може да се направи - пишете ПП*

49. *ПРОДАДЕНО*DSO осцилоскоп до 200kHz, склопен од фабрички кит-комплет, испитан и подесен, со исти карактеристики како и тој под број 38, мали димензии, одличен за одржување и севисирање аудио опрема..
Цена преку ПП.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #34 on 18.08.2017, Friday, 17:30:40 (Edited 12.04.2018, Thursday, 17:14:57) »
50. Универзален тестер, проверка и идентификација на интегрални кола - целокупните серии 74HC, 74LS, CD40, HEF40,  45/145, операциски засилувачи, компаратори, интерфејси (на пр. MAX232, MAX485, 75175, 75176, 75c11..), како и испитување на транзистори (BJT и MOSFET), тиристори, триаци, оптокаплери, диоди, зенерки до 50V... Работи на две АА батерии.
Цена преку ПП.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #35 on 13.06.2018, Wednesday, 13:03:04 (Edited 27.06.2020, Saturday, 10:35:36) »
51.  Снимач на звук со ISD1420.
Цена 400ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline gocebabe

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 102
Здраво ти пишував приватна порака не можам да ти пишам огласо 50 кој му е цената?

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Ја добив пораката, имаш одговор... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #38 on 18.07.2018, Wednesday, 12:51:07 (Edited 02.02.2019, Saturday, 11:13:35) »
52. Насочен микрофон (всушност се два ;)) за прислушкување далечни звуци, шемата е од Електор, модулот е тестиран и веднаш спремен за употреба. По желба може и само плочката без микрофоните.
Цена 400ден.People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #39 on 05.09.2018, Wednesday, 14:36:32 (Edited 12.09.2018, Wednesday, 17:45:52) »
53. VU-метар фабрички со BA6124, напојување 4-12V, со 5 LED.
Цена 50ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
54. Петпојасен стерео (dual mono) еквилајзер со BA3812, напојување 9-15V, фреквенции, 100Hz, 300Hz, 1kHz, 3kHz, 10kHz - може да се сменат со промена на некои делови.
Цена 450ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #41 on 19.09.2018, Wednesday, 15:38:33 (Edited 02.02.2019, Saturday, 11:15:39) »
55. Фабрички стерео VU-метар 2х5 LED со BA6124.
Цена 60ден.BA6124

56. *ПРОДАДЕНО*Фабрички антенски засилувач, не сум го пробал, би требало да е исправен.
Цена 150ден.


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Napsterce

 • Нов член
 • *
 • Posts: 25
 • Gender: Male
Димензии на кутијата бр56 и дали праќаш по карго?

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Димензии 19x12x6cm, може по карго на твој трошок, ако сакаш пиши ми ПП.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
57. Џиновски VU-метри со 40 LED, во живо се поголеми отколку што изгледаат на сликите :)
Цена 400ден. еден или двата за 600ден.
*На видеото рачно го менувам напонот на влез, затоа така скока, не е музички сигнал... ;)

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio