Author Topic: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...  (Read 18703 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Пиши ми ПП што имаш на ум, ќе се договориме... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #16 on 31.03.2016, Thursday, 11:57:18 (Edited 14.04.2018, Saturday, 18:44:45) »
30. Електромагнетна зујалица.
Цена 100ден.
31. *ПРОДАДЕНО*Модул стерео излезен засилувач 2x20W со STK441, потполно исправен, комплет со ладилник и трафо.
Цена 900ден.
По договор може и поефтино без трафото и/или ладилникот, пишете ПП.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #17 on 15.07.2016, Friday, 14:54:43 (Edited 14.04.2018, Saturday, 18:45:21) »
32. Дигитален LED саат, склопен од фабрички кит-комплет, покажува датум, температура и време, има аларм, аларм за висока/ниска температура, гонг за саатите и сл., има повеќе модови за LED покажувањето на секундите (кој сака да ги види сите нека пребара на јутуб - EC1204B), има и батериски бекап во случај на снемување струја, напојување 5V (mini USB) - купувачот добива и соодветен кабел и упатство.
Цена 500ден.


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #18 on 17.07.2016, Sunday, 20:22:29 (Edited 16.09.2018, Sunday, 22:06:50) »
33. Две ППК (едната делумно залемена, другата избушена и спремна за лемење) за проектот Двоен извор со LM317 од Емитер 3/2003.
Цена 150ден. двете.34. TUBE VU Meter - VU метар со лампа наменет за слаби (линиски) сигнали, дизајниран е за лампите EM80 или EM84 кои ги има по старите радија, одбирањето се врши со четири џампери, може да се приклучи на било кој засилувач или предзасилувач, има регулација на нивото на влезниот сигнал
плус компактен DC-DC конвертор за напојување, влез 9V/0,5A, излез 6,3V за греачот и подесив висок напон за анодата 180-250V/45mA, може да се користи и за напојување на било кој друг лампашки уред со слична потрошувачка, никси и неон лампи и сл.Еве како изгледа VU метарот и со двете лампи:

EM84
EM80

Цена: VU метарот без лампа 250ден., со лампа ЕМ84 700ден., конверторот 300ден.

35. Плочки за разни проекти од Емитер, порачани некогаш, а кои веќе не ми требаат...
НАПОМЕНА - сите плочки купувачот ќе ги добие избушени и премачкани со калафониум, спремни за лемење...

- телекоманда за дворна или гаражна врата од Е2/2003, трите плочки (предавател, ресивер и декодер) + потребните интегралци МС145026Р и МС145028Р за предавателот и приемникот - се комплет за 250ден.- електронска кодирана брава - плочка 980707 од Е7/1998 - цена 80ден.
- DC step up конвертор - ППК901 од Е1/2004 - 60ден.
- капацитивен сензор - ППК916 од Е5/2004 - цена 60ден.
- стробоскоп со неонка - ППК942 од Е12/2004 - цена 50ден.
- имобилизатор за автомобил - ППК110 од Е3/2006 - цена 50ден.
- дигитална кодирана брава - ППК118 од Е5/2006 - цена 60ден.
- мелодично ѕвонче со ИК4017 - ППК203 од Е1/2007 - цена 60ден.
- електронско ѕвонче со CD4093 - ППК214 од Е5/2007 - цена 50ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #19 on 20.08.2016, Saturday, 19:26:02 (Edited 14.04.2018, Saturday, 18:47:05) »
36. *ПРОДАДЕНО*MP3 плеер со FM радио, далечински управувач, чита USB и мемориски картички, напојување 5V.
Цена  500ден.37. Минијатурен стерео засилувач во D-класа, моќност 2x3W, напојување 5V.
Цена 120ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #20 on 28.09.2016, Wednesday, 13:20:38 (Edited 14.04.2018, Saturday, 18:47:40) »
38.*ПРОДАДЕНО* DSO осцилоскоп до 200kHz, склопен од фабрички кит-комплет, со 2.4" TFT LCD колор дисплеј и доста опции, одличен за аудио употреба при конструирање, севисирање и мерење засилувачи и сл.
Купувачот добива и комплетна документација (шема, монтажна шема, упатство итн.)


Карактеристики:
Quote
Highest real-time sampling rate: 1Msps
Accuracy: 12Bit
Sampling buffer depth: 1024 bytes
Analog bandwidth: 0 - 200 KHz
Vertical sensitivity: 10mV / Div. - 5V / Div. (1-2-5 progressive manner)
Input impedance: 1MΩ
Maximum input voltage: 50Vpp (1: 1 probe), 400Vpp (10: 1 probe)
Coupling modes include DC / AC / GND
Horizontal time base range: 10μs / Div. - 50s / Div. (1-2-5 progressive manner)
With automatic, conventional and single -shot mode, easy waveform capture
Available rising or falling edge trigger
Adjustable trigger level position
Freeze the waveform on display (HOLD function)
Comes with 1Hz /3.3V square wave test signal source


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #21 on 28.12.2016, Wednesday, 12:08:54 (Edited 14.04.2018, Saturday, 18:47:56) »
39. *ПРОДАДЕНО*Безжичен FM MP3 плеер за во кола, со USB и Bluetooth, нов некористен.
Цена 400ден.


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #22 on 16.01.2017, Monday, 13:50:42 (Edited 14.04.2018, Saturday, 18:48:09) »
40. Склопен и испитан модул Hi-Fi стерео засилувач 2x12W со TDA1521. Треба да се стави само трафо и ладилник, на плочката веќе има исправувачки диоди и електролити.
Цена 400ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #23 on 31.01.2017, Tuesday, 10:21:53 (Edited 14.04.2018, Saturday, 18:48:30) »
41. Склопен и испитан модул тонска контрола со LM1036.
Цена 400ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #24 on 06.02.2017, Monday, 17:24:12 (Edited 14.04.2018, Saturday, 18:49:17) »
42. *ПРОДАДЕНО*Испитувач за зенер диоди и диаци, со LED дисплеј за директно отчитување на напонот, работи на батерија 9V (not included ;)), има тест за напонот на батеријата и индикација за испразнетост со LED.
Цена по договор.
Зенер диода 5.6V


Зенер диода 6.8V


Зенер диода 9,1V


Зенер диода 12V


Зенер диода 28V


Диак


Може да се испитуваат и обични диоди, ова е на пр. 1N4148


Шотки диода
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #25 on 22.02.2017, Wednesday, 14:53:22 (Edited 16.09.2018, Sunday, 22:09:56) »
43. Стерео VU метар со 2х16 LED, може да се одберат некоку модови на работа - lin/log скала, точка/линија, со или без пикови, waterfall. Има тример за подесување на осетливоста. Нaпојување 5V, може и од USB.
Цена 400ден.44. Transistor ID - брза идентификација на распоред на изводи кај транзистори, нема веќе двоумење околу pinout-от и ориентацијата, барање даташит и дилеми дали е цртежот од горе или од доле, кога ќе се стави непознат транзистор трепкаат оние LED кои одговараат на распоредот на изводите. Работи на една CR2032 батерија, по 30-на секунди неактивност автоматски се исклучува и оди во sleep mode.
Цена 500ден.45. *ПРОДАДЕНО*DSO осцилоскоп, ист модел, со истите карактеристики и функции како и оној под број 38, со тоа што овој е преправен и монтиран во куќиште од мултиметар, работи на две литиумски 18650 батерии со соодветен полнач и low battery индикатор.
Цена во ПП.


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Napsterce

 • Нов член
 • *
 • Posts: 25
 • Gender: Male

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline spiritos

 • Нов член
 • *
 • Posts: 13
 • Gender: Male
 • A waking ghost
Цена за 45 ако не е продаден

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio