Author Topic: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...  (Read 18702 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Opened on 08.10.2015, Thursday, 15:48:03 (Edited 06.02.2019, Wednesday, 13:16:30) »
Во оваа тема ќе бидат ставени уреди, модули, плочки и сл. кои веќе не ми требаат, за кои сум изгубил интерес, односно кои беспотребно ми стојат дома, а некој друг може да ги искористи. Цените на повеќето ќе бидат симболични, колку што е цената на деловите, а може и некоја трампа, дајте понуда...
Сите уреди и модули, ако не е поинаку нагласено, се проверени и исправни (освен оние модули што се останати недовршени)...

1. *ПРОДАДЕНО* Двојно напојување 0-27V / 0-2A, правено како за себе.
Цена во ПП (само за озбилни купувачи).

2. FM/AM сигнал генератор до 220MHz MARCONI INSTRUMENTS TF995A/5
Цена во ПП (само за озбилни купувачи).
3. *ПРОДАДЕНО*Модул фреквенцметар до 50MHZ со LCD.
Цена (без LCD дисплејот) 200ден.

       


4. Фреквенцметар до 50MHZ со LED дисплеи, готов уред.
Цена 1200ден.

5. *ПРОДАДЕНО* Модул за напојување 0-25V / 0-3A, дигитална контрола со PIC16F876, за малце остана недовршен, муштеријата се откажа пред самиот крај, затоа оди по цена на деловите...
Купувачот ќе ги добие сите потребни фајлови и документи (дигитални и печатени).
Цена на двете плочки (без пикот и излезните транзистори) 150ден.
6. *ПРОДАДЕНО* Модул за LCD осцилоскоп со PIC16F877, проект од списанието EPE 05/01
Купувачот ќе ги добие сите потребни фајлови и документи.
Цена (без пикот, кристалот и дисплејот) 100ден.


height=392]http://i226.photobucket.com/albums/dd117/lodr_zi/WP_20150416_011_resize_zpswunajdlm.jpg[/img][/URL]

Вака некако би требало да изгледа според EPE...7. LCD двоен V/A метар со PIC16F887, овој проект
Code: [Select]
http://kentar.net63.net/pic-dual-voltmeter-ammeter-.htmlЦена (без IC и дисплејот) 100ден.8. *ПРОДАДЕНО* Модул едноставен функциски генератор со CD4049
цена 60ден.
9. IR далечинска контрола, повеќе модули
Цена 300ден. еден10. *ПРОДАДЕНО* Модул десетканално трчечко светло
Цена 100ден.
11.  *ПРОДАДЕНО*Модул "Универзална далечинска контрола" од Емитер 2/2007
Цена (без пикот) 150ден.
12. Модул спектрален анализатор со ATMEGA8
Цена 1000ден.

ws

13. *ПРОДАДЕНО* Модул дигитален снимач на звук до 20 секунди со ISD1420.
Цена 500ден.
14. Модул 8-канален LED PWM, овој проект:
http://elektronika-mk.net/index.php?topic=977.0
Цена 150ден.15. *ПРОДАДЕНО* Модул за автоматска контрола на полнење на акумулатори, може да се вгради во било кој полнач.
Цена 150ден.
16. Модул LED бинарен часовник со PIC16F882.
Купувачот ќе ги добие сите потребни фајлови и документи.
Цена (без пикот) 80ден.
17. *ПРОДАДЕНО*Модул „Универзален алармен давач“ од Емитер 06/2007
Цена 100ден.
18. Два модули „Едноставен алармен систем“ од Емитер 12/2003, без интегралците.
Цена 60ден. еден или двата за 100ден.19. Модул троканално трчечко светло за 230V
Цена (без тријаците BT136) 60ден.20. Модул „Адаптер за неонка на 12V“ од Емитер 11/2004
Цена 50ден.21. Модул за Soft-Start кај лампашки уреди - постепено зголемување на напонот на греење од 0 до 12,6V плус подесив тајмер за закаснето вклучување на анодниот напон.
Цена 100ден.22. Модул „Аларм за мотоцикл“ од Емитер 06/1999
Цена 50ден.23. *ПРОДАДЕНО* Модул „Аларм за автомобилски светла“ од Емитер 09/2004
Цена 60ден.


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline malkjos

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 81
Го сакам осцилоскопот како да го купам?

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Пиши ми ПП да се договориме...
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #3 on 12.10.2015, Monday, 13:02:14 (Edited 14.04.2018, Saturday, 18:55:17) »
24. *ПРОДАДЕНО*Модул „Логичка сонда“ од Емитер 10/1998, купувачот ќе добие и (недовршена) кутија за неа.
Цена 120ден.People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #4 on 18.10.2015, Sunday, 22:50:22 (Edited 14.04.2018, Saturday, 18:55:41) »
25. *ПРОДАДЕНО*Мултифункциски испитен уред, содржи:

- контролен засилувач 2х7W
- тестер за зенер диоди до кај 70-на волти
- дигитален милиом-метар од 0-1.999 ома (од Емитер 10/98)
- дигитален мерач на капацитет од 0-9999uF (од Емитер 12/97)
- дигитален ESR-метар (од Емитер 6/04)

Уредот е потполно исправен, направен квалитетно, како за себе.
Цена по договор.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline labud997

 • Нов член
 • *
 • Posts: 0
како да ги купам
десетканално трчечко светло и логичката сонда
ако ги имаш уште пиши ми да се договориме ми требаат многу тие плочки
фала

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Ако си од Скопје може лично да си ги земеш, а може и по пошта ако си од друг град...
Пиши ми ПП ќе се договориме... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3929
 • Gender: Male
далечинската контрола он/офф е или на нивоа е?

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #9 on 05.11.2015, Thursday, 20:08:38 (Edited 14.04.2018, Saturday, 18:56:03) »
26. *ПРОДАДЕНО* Модул „Едноставен уред за испитување на „далечински" од Емитер 12/2007.
Цена 60ден.


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Napsterce

 • Нов член
 • *
 • Posts: 25
 • Gender: Male
Број 15 продадено е?

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Не, уште го имам.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #12 on 21.12.2015, Monday, 11:02:46 (Edited 14.04.2018, Saturday, 18:56:21) »
27. *ПРОДАДЕНО*Миноловец - детектор за метал MI-1M, југословенски од поранешната ЈНА, квалитетно направен и потполно исправен, комплет со батерии, но без слушалките и држачот за сондата кои се изгубени. Иначе сондата е водоотпорна и може да се користи и под вода.
Цена во ПП (само за озбилни купувачи).[
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3118
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #13 on 30.01.2016, Saturday, 20:32:17 (Edited 14.04.2018, Saturday, 18:56:46) »
28. *ПРОДАДЕНО* Испитувач на транзистори, склопен и испитан уред, идеален за почетници.
Цена 150ден.


29. *ПРОДАДЕНО* Индикатор на неисправност на заземјувањето од Емитер 1/2007, ако фали заземјувањето тлеалката трепка.
Цена 60ден.


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline goran_elektro

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 207
дали имаш за продавање мерач за милихенри или пак да се договориме да ми направиш .