Author Topic: Прашање за форумот  (Read 2338 times)

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 861
Прашање за форумот
« Opened on 04.03.2015, Wednesday, 22:36:39 »
Сакам да прашам дали е можно, лентата со копчиња (Почетна, Форум, Пребарај, Профил итн.) што се наоѓа најгоре на секоја страна, да се постави уште еднаш, и да ја има и најдоле на секоја страна?
На некои форуми има таква можност, и полесно е за движење низ форумот. Откако ќе стигнам до крај на страницата, не мора да се вратам најгоре за да отворам друга страница.
Жан

Offline Z31GH

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 710
 • Gender: Male
Одг: Прашање за форумот
« Reply #1 on 05.04.2015, Sunday, 19:53:48 »
Нема потрба. Доколку немаш приметено, кога ќе стигнеш најдолу кај "страница" ќе заприметиш дека пишува оди горе, кликни таму и за момент те носи најгоре.
Hams do it! With Frequency

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 861
Одг: Прашање за форумот
« Reply #2 on 05.04.2015, Sunday, 21:59:56 »
Да, ја знам таа опција, но не оди сосема до горе. Како и да е, не е голем проблем.
Жан

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 668
 • Gender: Male
Re: Прашање за форумот
« Reply #3 on 07.04.2021, Wednesday, 02:06:35 »
Дали има можност форумот да добие night mode изглед?
Да има избор помеѓу класичен изглед каков што е сега и темен изглед. :)


Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3115
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Прашање за форумот
« Reply #4 on 07.04.2021, Wednesday, 02:47:30 »
Тоа ќе треба GigaWatt дефинитивно да каже, иначе можеш да си додадеш на browser-от такво нешто.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12723
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Прашање за форумот
« Reply #5 on 05.05.2021, Wednesday, 00:55:47 »
Дали има можност форумот да добие night mode изглед?

Не, моментално нема таква опција форумот... тоа зависи од theme-от кој моментално го користи форумот, некои themes имаат night (dark) mode, овој theme нема, стар е, од пред... 8, 9 години е :-\.

Бара многу CSS tweaking, пошто не секој theme одговара на секој форум, плус ќе треба mods да се реинсталираат, па може да не сака да ги фати на таа тема... многу работа е.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."