Author Topic: Продавам непотребни работи  (Read 38136 times)

Offline daniel spasovski

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1331
 • Gender: Male
За ладилникот што го даваш 400 денари , може замена за мали трансформаторчиња ? 2x12v 1A :)

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Моментално не ми требаат имам еден куп такви по дома :)

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #32 on 03.05.2014, Saturday, 15:42:32 (Edited 13.10.2014, Monday, 23:14:28) »
ПРОДАДЕНО39. Руски саат со VFD лампи, целосно исправен.
Цена 600 денари


Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #33 on 11.05.2014, Sunday, 17:16:03 (Edited 23.08.2016, Tuesday, 22:04:40) »
40. Ладилник со димензии 175х60х40 (ДхВхШ). Цена 400 денари


ПРОДАДЕНО41. Трансформатор, влез 220 волти и 346 волти, излези 2х28 волти 400 вати и 2х12 волти 20 вати. Идеален за двојно регулирано напојување или некое појачало. Цена 1500За 12 волти ознаките беа избрижани па сакав јас да ги поправам ама ги расипав повеќе :)
ПРОДАДЕНО42. Електролити 1100uF/150 волти, со испитан капацитет и ESR. Цена еден 80 денари, 4 комада за 250 денари.


Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #34 on 07.06.2014, Saturday, 23:06:35 (Edited 12.06.2016, Sunday, 14:28:22) »
43. Метална кутија до димензии 220х150х90 (ДхШхВ) имам повеќе парчиња

ПРОДАДЕНО44. ДЦ електромотор, работен напон 230 волти, на самиот мотор си има АЦ-ДЦ конвертор, не треба да се прави, моќност 60 вати. Цена 500 денари

45. Трансформатор 40-тина вати, примар 220 волти, секундар 24 волти плус 13 волти. Цена 300 денари

ПРОДАДЕНО46. Трансформатор - примар 220 секундар 24 волти - 70 вати. Цена 250 денари

ПРОДАДЕНО47. Трансформатор - примар 220 волти 2х13 волти секундар - 70 вати. Цена 400 денари


Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #35 on 11.06.2014, Wednesday, 15:20:50 (Edited 12.06.2016, Sunday, 14:29:22) »
ПРОДАДЕНО48. Масивен ладилник за транзистори во TO-3 пакување. Димензии 185х120х40 (ДхШхВ) Цена: 400 денари


49. Ладилник, има неколку дупки на него. Димензии 135х45х20 (ДхШхВ) Цена: 100 денари

50. Ладилник, има две дупки одоздоле, може да собере 4 транзистори во TO-220 пакување. Димензии 100х40х25 (ДхШхВ). Цена 150 денари

ПРОДАДЕНО51. Повеќе големини на ладилници за TO-3 паковање на транзистори, имам повеќе парчиња. Цена зависи од големина.

ПРОДАДЕНО52. Целосно исправен стробоскоп, цена: 200 денари
Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #36 on 24.07.2014, Thursday, 02:20:38 (Edited 12.06.2016, Sunday, 14:30:42) »
53. Кондензатори со испитано ЕСР и капацитивност, 31.000uF/50V три парчиња, две се General Electric и еден Computamite.
- Само уште два се останати

54. Разни кондензатори:
- 7.000uF/150V SPRAGUE
- 38.000uF/25V MALLORY
- 6.000uF/50V SPRAGUE X2
- 6.000uF/10V x5
- 7.000uF/6V SPRAGUE
- 4.500uF/25V x2
- 2.200uF/30V

ПРОДАДЕНО55. Алуминиумски ладилници
ПРОДАДЕНО- Димензии: 180х45х70 (ДхШхВ), наменет за TO-3 паковање на транзистори, веќе е избушен, местото каде што лежат транзисторите е со дебелина од 10 милиметри.


ПРОДАДЕНО- Димензии: 160х100х25 (ДхШхВ), на него има една дупка само и е наменета за голема диода да се стави, може да се избуѓат по потреба и нови дупки.

ПТОДАДЕНО- Димензии: 250х105х65 (ДхШхВ), на него има дупки за TO-247, но може да се добушат нови има доволно место.


56. Голем отпорник, 10 оми 250 вати, п.с. тешко дека на некого ова ке му треба, ама нека стои ;D

57. Трансформатор, на влез 220 волти, излези: еден 30 волти 4 ампери и втор 8 волти 1 ампер

58. Голем број на степ мотори, имам и биполарни и униполарни, на разни напони, од 5 па до 24 волти.

ПРОДАДЕНО59. Некои високонапонски напојувања, на влез се носат 24 волти, излезите се на втората слика.


60. Вентилатори за ладење, слични се со оние од термо печките, само со многу помали димензии, работат на 24 волти, ладат одлично.

61. Електромоторчиња со навој на нив, работен напон 24 волти, 1200 вртежи во минута.


62. Вентилатори поголема количина, 24 волти работен напон, димензии 12х12.

ПРОДАДЕНО63. Појачало 150 вати, фалат само излезните транзистори другото се има, ќе ги напишам и нив покасно.Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #37 on 03.08.2014, Sunday, 23:23:49 (Edited 22.01.2015, Thursday, 17:44:04) »
64. PicKIT 2 Clone, повеќе парчиња, исправни, доаѓаа со каблече за прилучување на компјутер, плус кабелче приклучок на пикот. Цена 700 денари, доколку некој сака можам да изработам и адаптер за пиковите, цена на адаптер 200 денари, се заедно 800 денари.ПРОДАДЕНО65. Трансформатор 220 волти примар, секундари 2х24 волти, 5 волти, 16 волти - 200 вати. Цена 800 денариOffline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #38 on 22.08.2014, Friday, 01:12:50 (Edited 23.08.2014, Saturday, 23:05:17) »
66. Звучници извадени се од ТВ со аудио систем во него, целосно се исправни и воопшто не се оштетени. Со следниве моќности се:
20 вати на 8 оми два
25 вати на 8 оми два
Споено мислење: 23.08.2014, Saturday, 23:05:15
67. Разни книги поврзани со електроника и електрика, поправка на електрични уреди :)

[/url]
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]


Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Продавам две шпулни за трафо, моќност по 650 вати двете, цена за двете шпулни 1000 денари, можам да ги пратам по карго ако не е од Скопје тој што ги сака. Со шпулните ги имам и пластиките.

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Алуминиумска кутија, нема ниту една дупка на неа, не е бушена вопшто, бела, димензии 246х152х60 (ДхШхВ)


Offline mprisa

 • Нов член
 • *
 • Posts: 0
Потребен ми е степ мотор на 5V со што е можно помали димензии. Ако имаш таков да се слушниме.

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Имам едно 5 волти 1 ампер, димезии 3.8 х 3.8 х 2.6 цм (ШхДхВ). Мислма дека вакво нешто бараш :)

Offline Napsterce

 • Нов член
 • *
 • Posts: 25
 • Gender: Male
Цена на појачалото под број 63? И колку пари се транзисторите, односно колку ке ме чини комплет да го склопам?

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Трансизторите сите три се 100 денари ако ги купуваш од АЛФА битола, во Скопје се некаде 150 денари сите три, јас го продавам без транзистори 400 денари, сеа целосно колку ќе те фати незнам, трафото незнам колку чини :)