Author Topic: Продавам непотребни работи  (Read 38139 times)

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #15 on 25.12.2013, Wednesday, 18:50:51 (Edited 30.11.2014, Sunday, 20:42:57) »
ПРОДАДЕНО11. 4 канален контролер на ДЦ мотори, користен е во приватните автобуси за менување на бројките, на него има 19 интегрални TIP126 исправно е целото, имам две такви плочки. Цена 300 денари една, двете за 500 денари.12. Алуминумски плочи, имам три различни еве ги димензиите:
20цм х 18цм
23цм х 20цм
23.5цм х 25.5цм
Сите три се со дебелина од 3 милиметри


Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #16 on 11.01.2014, Saturday, 00:17:15 (Edited 11.05.2014, Sunday, 16:50:10) »
13. Продавам плочки со диоди, може да се користат како осветлување на простории, една од големите плочки осветлува просторија од 10 квадрати а има потрошувачка од некои си 20-тина вати. Еве слики да видите како изгледаат, значи имам само од овие две форми :)

една форма е оваа, оваа форма има 60 дидои


ова е другата форма, оваа форма има 38 диоди


А еве една слика каде што плочката е пуштена во просторија од 15 квадрати, јас стојам на растојание од 2 метри одкаде што сликам, убаво осветлува, ама сепак мене ми е поставена на ниско плочката, кога би била на високо би било подобро. И двете плочки работат на 12 волти напон :) Дајте понуди ;)

Споено мислење: [time]12 Јануари 2014, 10:47:15[/time]
14. Поголема количина на вентилатори, имам различни, имам и некои серверски што се многу појаки од овие, обичниве 50 денари парче, серверските 100 денари парче :)15. Продавам и 600 ултра бригхт бели диоди, користени се, ама целосно се исправни, цена за нив 1200 денари комплет сите :)

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #17 on 18.01.2014, Saturday, 13:17:03 (Edited 10.08.2015, Monday, 12:07:01) »
16. Два отпорници со отпорност 15 оми моќност 50 вати. Цена еден 200, двата за 350 денари :)
Споено мислење: [time]19 Јануари 2014, 13:51:51[/time]
ПРОДАДЕНО17. Степ мотор, намотките сите му се ОК, изваден е од исправна машина, работи на 5.1 волт 1 ампер.
ПРОДАДЕНО18. Шпулни за трансформатор, имам 10-тина на лагер, наменети се за трансформатори со мокност од 160 вати, цена на едно 200 денари19. Трансофрматори:
ПРОДАДЕНО1.Трансформатор 220 волти примар 10 волти секундар 210 ватиПРОДАДЕНО2. Торус два излзи од по 13.5 волти, 80 вати , другите мали напони и струи

Offline SKOLS

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2783
 • Gender: Male
дали имаш шпулни од трафоа со други моќности?отприлика до 200вати трафо

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Можам да ти најдам ако сакаш :)

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 861
Степ мотор, намотките сите му се ОК, изваден е од исправна машина, работи на 51 волт 1 ампер.
Само за информација, степ моторот работи на 5.1V а не на 51V  ;)
Жан

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Степ мотор, намотките сите му се ОК, изваден е од исправна машина, работи на 51 волт 1 ампер.
Само за информација, степ моторот работи на 5.1V а не на 51V  ;)


И јас мислев на 5.1 ама у брзање сум ја заборавил точката. Фала на сугестија  ;)

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #22 on 30.01.2014, Thursday, 15:03:51 (Edited 11.05.2014, Sunday, 16:51:48) »
20. Кондензатори:
- PHILIPS 47.000uF/40V
- Вискиот е 22.5uF/500V
- Плавиот лево 15uF/500V
- Белите во средина два се 2uF/450V и тој со жички е 4uF/500V
Белите и високиот се италијанско производство, кондензаторите се целосно испитани и се исправни :)Offline KiloVolt

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 816
 • Gender: Male
 • Високонапонски Фанатик
Овај од 47 000 за колку го даваш?
Temporary things have a nasty habit of becoming permanent.

High voltage experimenting is like the mafia, once you're in, you ain't getting out!

Never underestimate the power of stupid people in large groups.

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #24 on 15.02.2014, Saturday, 17:32:26 (Edited 11.05.2014, Sunday, 16:52:41) »
21. Различни контактори од различни производители:


Еве од кои типови има:
Овој е без шпулна внатре, електроника има

Вакви имам два

Од овие имам 5

Од овие имам 222. Продавам и плочка за регулирано напојување 0-30 волти и 0-10 ампери, слики ке ставам наскоро, значи ја продавам плочката, целата средена, тој што ќе ја купи треба само да си направи делот со грецот и кондензатори (по договор можам и тоа да го направам) со главната плочка доаѓаат уште две други за редење на транзисторите, по договор на купувачат, ако сака ќе му ги залемам, но не е препорачливо, подобро е со жички да ги леми, бидејќи треба транзисторите да се стават на ладилник, а плочките малку гломазни се за на ладилник.
Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #25 on 23.02.2014, Sunday, 20:43:48 (Edited 21.11.2016, Monday, 01:07:47) »
ПРОДАДЕНО23. Продавам 4 портен усб хуб, ич не е користен, така ми дреме во фиока, цена 350 денари :)


Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #26 on 05.03.2014, Wednesday, 23:02:49 (Edited 11.05.2014, Sunday, 16:53:25) »
24. Испарвно електромоторче, работен напон 220 волти, вртежи 250 во минута, има две намотки оди и лево и десно. На него има монтирано некои запчаници но тие лесно се вадат. Цена 500 денари
ПРОДАДЕНО25. Два аналогни VU метри, на сликата може да им се види опсегот (-20 до +3dB)Двата за 400 денари


26. Шибер потенциометри, имам само два типа 50к оми и 100к оми. Цена по 100 денари парчеOffline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #27 on 11.03.2014, Tuesday, 20:25:15 (Edited 28.04.2017, Friday, 17:37:35) »
ПРОДАДЕНО27. Трансформатор 12 волти - 60 вати, цена 400 денари

ПРОДАДЕНО28. Пиштол за топена пластика, јачина 65 вати, со него оди нов патрон не почнат, плус во пиштолот има останато нешто од стариот. Цена 800 денари

ПРОДАДЕНО29. Нови транзистори 2N3055, воопшто не се употребени, сеуште стојат во кутијата како што беа спакувани, имам 15 парчиња на лагер. Цена по договор

ПРОДАДЕНО30. Квалитетни аудио кабли, моментално имам два со две различни димензии, едниот е 1,5 метри, а другиот е 2,8 метри. Цена помалиот 150 денари, големиот 350 денари

ПРОДАДЕНО31. Различни подножја, имам 40 пински, 28 пинси од тенките од дебелите, 18 пински, 24 пински има, секакви подножја, мене не ми требаат, има околу 200 парчиња, така се расфрлани во кутија, цена за сите 1000 денари, ако ги зима некој сите, да ги делам неможам сите посебно.

ПРОДАДЕНО32. Продавам тенки пластики, бела боја имаат заштита од едната страна, како на сликата што се гледа тоа црвеното реклмата се вади лесно, јас овие ги користам за правенје кутии и прегради во некои кутии.

Еве еден пример како ги имам искористено јасСпоено мислење: [time]12 Март 2014, 10:55:36[/time]
ПРОДАДЕНО33. Трансформато 220 волти примар, повеќе секундари 2x28V(56.4V), 15V и 5.3V. Моќност 420 вати. Понудете цена.Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #28 on 29.03.2014, Saturday, 22:13:39 (Edited 28.04.2017, Friday, 17:38:25) »
ПРОДАДЕНО34. Еквилајзер целозно составен, на него ги има командите за глас, баланс и другите се за фрекфенции. Цена 250 денари
ПРОДАДЕНО35. Ладилник, се гледа на сликите каков е, на сликата само не е обележао дека е 15 сантиметри, на него има дупки за прикачување на интегрални кола во TO-220 пакување. Со него заедно иде и вентилатор. Цена 300 денари

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 725
Одг: Продавам непотребни работи
« Reply #29 on 03.04.2014, Thursday, 15:47:11 (Edited 22.01.2016, Friday, 22:25:22) »
36. Кутија, половина е метална половина е пластична, плавото е металниот дел од кутијата. Димензиите и се 220х80х80 (ДхШхВ) Цена 200 денари
37. Ладилник, на него има само едно дупче со навој за заштрафување на некој транзистор. Димензии 220х76х35 ((ДхШхВ) Цена 400 денариПРОДАДЕНО38. Трансформатор блез 220 волти, излез 24 волти 100 вати. Цена 600 денари