Author Topic: Работа на FID (FI) Склопка  (Read 22095 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Работа на FID (FI) Склопка
« Reply #60 on 27.02.2021, Saturday, 00:39:41 »
Добро, да, и тоа што викаш ;). Барем 20 години, не би требало да се распаднат ;)... а и на отпад сигурно лесно ќе најдеш некој бубањ од машина за перење ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3232
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
Re: Работа на FID (FI) Склопка
« Reply #61 on 28.02.2021, Sunday, 22:01:25 »
Подобро е иноксен добош од машина за перење, или неколку такви меѓусебно заварени и закопани кај што истекуваат олуците... ;)

ама така ќе се скапаш од копање за да го закопаш...а заземјување како што имам видено се прави со поцинковани шипки што се закопуваат во земја
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 707
 • Gender: Male
Re: Работа на FID (FI) Склопка
« Reply #62 on 28.02.2021, Sunday, 22:15:57 »
Мали липкерче ќе заврши работа. :)


Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3152
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Работа на FID (FI) Склопка
« Reply #63 on 28.02.2021, Sunday, 22:46:56 »
ама така ќе се скапаш од копање за да го закопаш...а заземјување како што имам видено се прави со поцинковани шипки што се закопуваат во земја

Ако го правиш за себе вреди пошто добошот има многу поголема површина од лентата и со тоа помал отпор на заземјувањето, башка потраен е иноксот од поцинкувано железо.
Памтам имаше и „рецепта“ како се поставуваа добошите, заварени меѓу себе, со отворот нагоре, наполнети ред земја ред сол, како се спремаше дупката, основата камења, па поситни, па песок, па после земја и сол, на место кај што има влага, како одводи, олуци и слично, цела наука... :)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Работа на FID (FI) Склопка
« Reply #64 on 01.03.2021, Monday, 19:19:32 »
Мали липкерче ќе заврши работа. :)

???
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."