Author Topic: Случајни муабети  (Read 617125 times)

Offline Mkdsime

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 145
Re: Случајни муабети
« Reply #7800 on 25.04.2022, Monday, 23:20:07 »
Христос воскресна. Среќен Велигден, да сте живи и здрави.

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7801 on 29.04.2022, Friday, 12:52:48 »
За многу години!

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 880
Re: Случајни муабети
« Reply #7802 on 01.05.2022, Sunday, 14:08:44 »
Честит празник на сите

Како да прицврстам светилка на фасада со стиропор? Дали да ставам долги штрафови да фатат во цигла или има некоја финта па светилката да се прицврсти на стиропорот?

Жан

Offline Mkdsime

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 145
Re: Случајни муабети
« Reply #7803 on 01.05.2022, Sunday, 14:34:37 »

Вакви типли се навртуваат во стиропорот. Ако ти е 10цм или повеќе стиропорот со типла за 10цм стиропор ќе држи, со 5цм типла мислам дека нема долго да држи. И пур пена лепак што е што не се шири многу на типлата во винтовите стави.

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 880
Re: Случајни муабети
« Reply #7804 on 01.05.2022, Sunday, 14:38:02 »
Мислам дека е 8цм стиропорот.
Жан

Offline Mkdsime

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 145
Re: Случајни муабети
« Reply #7805 on 01.05.2022, Sunday, 15:02:58 »
И 8цм има типли ќе држат и тие само лепак да им се стави затоа што фасадниот стиропор е мек и ветер кога ќе дува малку по малку може да се расклати минимално.

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 880
Re: Случајни муабети
« Reply #7806 on 01.05.2022, Sunday, 17:03:40 »
Како изгледа лепакот? Можеш да ставиш слика?
Жан

Offline Mkdsime

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 145
Re: Случајни муабети
« Reply #7807 on 01.05.2022, Sunday, 17:24:37 »
Code: [Select]
https://eshop.wurth.com.mk/pu-lepak-za-izolaciski-paneli
Code: [Select]
https://bois.com.mk/product/pur-pena-za-stiropor-960p-akfix/
или пак било која друга пур пена што многу не се шири.

Code: [Select]
https://elektrometal.mk/proizvod/purpen-niskoekspandiracka-750ml-146341/

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 880
Re: Случајни муабети
« Reply #7808 on 01.05.2022, Sunday, 18:27:36 »
Mkdsime ти благодарам за информациите.
Жан