Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Забава / Re: Смешни слики
« Last post by krema on 26.05.2022, Thursday, 23:12:01 »
2
Општа дискусија / Re: Големата задача на Војаџер
« Last post by DX-er on 25.05.2022, Wednesday, 18:45:11 »
3
А зошто едноставно не пробаш со бели и само стави им проѕирна фолија во определена боја над нив, како филтер... така ќе добиеш зелен, син, црвен, каков сакаш дисплеј ;).
4
Цела зграда нулована е, само кај тебе смениле ;D ;D ;D... мижи асан да ти баам ;D ;D ;D.

Треба цела инсталација на цела зграда да се преправа за тоа. Кај тебе ги одвоиле преку фид склопката нулата и земјата, за да работи исправно склопката, ама пак на крај, кога ќе влезат жиците во табла, пак се врзани нула и земја заедно ;D.

Штедат на кабли, тоа е тоа ::). Како што пиша, наместо 5 x 10, ставен е 4 x 10 кабел ::). Немој да се чудиш и ако се фаќани дијагонали наместо прави агли при поставување на инсталацијата. Провери со cable finder пред да бушиш за да монтираш телевизор на ѕид или нешто слично, да не случајно поминува кабел таму ::). Абе Македонска работа, што да кажам ::). Освен ако не е гипс картон ѕидот, тогаш и да бушиш, и да го погодиш, само ќе го подбутнеш малку кабелот, ништо повеќе ;D... или евентуално малку изолацијата ќе му ја соголиш со бургијата, ама ништо страшно, и онака он слободно може да си се движи во ѕидот ;D.

Ме интересира дали е ова стварно забрането да се намести во зграда или не ?

Јас барем колку што знам, да, е. Кај некои згради, помали, порано, и вака се поставуваше инсталација, ама по повеќе проблеми со инсталацијата (напонски разлики, запалување на уреди, итн.), ова се забрани.

Види, куќа твоја ако си градиш, како сакаш прави, не е забрането, ама во заеднички стамбени објекти, да, колку што знам, забрането е.

Зошто некој би нуловал во ова време? Дали е толку поефтино од одвојување на земја и 0.

Кога градиш 5 згради во исто време и кога треба да набавиш 20, 30km кабел за каблирање на сите и кога цената на 4 x 10 е 1000 евра по km, а на 5 x 10 1250 евра... овој 4 x 10 изгледа доста примамливо ::).
5
Забава / Re: Смешни слики
« Last post by GigaWatt on 24.05.2022, Tuesday, 13:30:57 »
Еве јас на пример, ќе бев пустински стаорец ;D ;D ;D.
6
Saludos amigos. En mi caso la fuente manda los voltajes de salida 5v 12v 24v pero los capacitores electroliticos principales miden 160 voltios por que sera?

Is the power supply schematic the same as the one in this topic (K-75L2)?

Saludos amigos. Como hago para activar manualmente Inverter  LED Driver :K-4L-OM1 (479-01A5-31501G)

What do you mean by manually activate? Is the main controller on the LED driver PCB fried?
7
Предаватели / Re: Осцилатор DB 88-108Mhz
« Last post by Dime on 23.05.2022, Monday, 00:01:21 »
Да точно така VCO и засилувачите од RDVV осцилатор од DB
8
Предаватели / Re: Осцилатор DB 88-108Mhz
« Last post by DX-er on 22.05.2022, Sunday, 22:49:53 »
Одамна се немам логирано еве сега повторно се логирам  под нов ник. Од предавателот е издвоен само осцилаторот и тој е надграден на местото на RDVV PLL и работи.


Осцилатор од DB и засилувачите од RDVV ?
9
Предаватели / Re: Осцилатор DB 88-108Mhz
« Last post by Dime on 22.05.2022, Sunday, 21:03:44 »
Одамна се немам логирано еве сега повторно се логирам  под нов ник. Од предавателот е издвоен само осцилаторот и тој е надграден на местото на RDVV PLL и работи.
10
Прав си, ама ако протекува некаде струја од фаза кон земја, тоа коѓта, вака фидот ќе исклучи.
Pages: [1] 2 3 ... 10