Author Topic: Разни програми за симулација и цртање ел.шеми  (Read 18138 times)

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9425
Разни програми за симулација и цртање ел.шеми
« Opened on 11.11.2011, Friday, 20:12:21 (Edited 11.11.2011, Friday, 20:32:06) »
Еве неколку линкови од програми кои се наменети за цртање и симулација на шеми

LTspice
Code: [Select]
http://www.linear.com/designtools/software/ltspice.jsp
Proteus
Code: [Select]
http://www.labcenter.co.uk
Electronics Design Studio
Code: [Select]
http://www.softsea.com/review/Electronic-Design-Studio.html
Qucs
Code: [Select]
http://qucs.sourceforge.net
El. WorkBench
Code: [Select]
http://free-vk.t-com.hr/aljuba10/croatian/programi.html

Offline didy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 426
 • Gender: Male
Има ли некој исоробано од овој софтвер?
Code: [Select]
http://www.ni.com/multisim/try/
Code: [Select]
http://en.wikipedia.org/wiki/NI_Multisim

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5329
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
Јас го користам Multisim 11 и сум презадоволен, барем за онај дел кој мене ми треба (аналогна електроника, и ретко по малку дигитална) работи прилично добро, си ги исполнува сите потреби, плус не зема многу ресурси

побарај го го има по торенти ;)
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 729
 • Gender: Male
Имате ли линк од Multisim? Ја користев порано, но сега ја немам и не можам да ја најдам. Ако имате пратете, благодарам.

Offline dela

 • Нов член
 • *
 • Posts: 9
 • Gender: Male
Торент за Мултисим
Ce da izginemo ku mancester