Author Topic: Како од стерео сигнал да направам моно?  (Read 5843 times)

Offline RadioLjubitel

 • Нов член
 • *
 • Posts: 34
 • Во сеќавање на Дарија Дугина (Платонова)
  • Македонски форум за електроника
Како е најправилно да спојам 2 аудио канали во 1 канал? Со какви отпорници се прави тоа?
Потоа тој сигнал да оди во појачало.

Offline mikromk

 • Нов член
 • *
 • Posts: 47
Ако ти е за излезно суб појачало  тогаш стави 10к отпорници, имаш еден куп решенија на гооле.

Offline RadioLjubitel

 • Нов член
 • *
 • Posts: 34
 • Во сеќавање на Дарија Дугина (Платонова)
  • Македонски форум за електроника
Не ми е за излезно. За влез во засилувач.

Offline mikromk

 • Нов член
 • *
 • Posts: 47
Да ,не бев прецизен , влез во излезно појачало.Тао е.
Ова се користи каде имаш стерео сигнал и сакаш да ги споиш во еден.Има логика само за ниски фреквенции.
Иако јас сум само за класични системи 2,0(класично стерео).

Offline dr-mr

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 778
 • Gender: Male
На брзина од Google.
Code: [Select]
https://www.instructables.com/Simple-Way-to-Convert-Stereo-to-Mono/
Code: [Select]
https://duckduckgo.com/?q=stereo+to+mono+converter+diy&t=ffab&atb=v419-6&iax=images&ia=images
Сепак се ВРТИ !!!

Offline RadioLjubitel

 • Нов член
 • *
 • Posts: 34
 • Во сеќавање на Дарија Дугина (Платонова)
  • Македонски форум за електроника
Фала Ви за помошта.