Author Topic: Вечен радио предавател  (Read 5493 times)

Offline RadioLjubitel

 • Нов член
 • *
 • Posts: 34
 • Во сеќавање на Дарија Дугина (Платонова)
  • Македонски форум за електроника
Вечен радио предавател
« Opened on 26.12.2023, Tuesday, 18:03:46 »
i=3qkYsaIKfPdkYiXD

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 732
 • Gender: Male
Re: Вечен радио предавател
« Reply #1 on 27.12.2023, Wednesday, 15:21:54 »
Интересно е тоа што е без напојување. :)


Offline RadioLjubitel

 • Нов член
 • *
 • Posts: 34
 • Во сеќавање на Дарија Дугина (Платонова)
  • Македонски форум за електроника
Re: Вечен радио предавател
« Reply #2 on 27.12.2023, Wednesday, 21:30:19 »
Може да се подеси да работи на short wave и со полубранова антена, сигналот да иде доста далеку. Може да се пренесуваат информации по морзов код.