Author Topic: DIS дисплеј на Audi A6 C6  (Read 11701 times)

Offline dejan.s

 • Нов член
 • *
 • Posts: 2
DIS дисплеј на Audi A6 C6
« Opened on 07.03.2021, Sunday, 13:39:13 (Edited 08.03.2021, Monday, 11:39:33) »
Здраво на сите,дали некој од вас го има поправано средниот дисплеј за инфо во а6 ц6,проблемот е што почна на ладно возило да губи заднинско светло,после некои 5 минути од старт се си иде во нормала.Читав по форуми и најдов дека е многу чест дефект кај сите возила од таа програма исто и кај мерцедес и бмв,и дека треба да се смени транзистор во самата табла со ознака S08 Ic Si9945A-mosfet.
Ако некој знае каде можам да најдам низ МК би ве замолил да ми пишете.
Поздрав.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12891
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: DIS дисплеј на Audi A6 C6
« Reply #1 on 07.03.2021, Sunday, 14:15:15 (Edited 08.03.2021, Monday, 11:39:54) »
Во Македонија не верувам дека ќе го начекаш, но кај Кинезиве (eBay, AliExpress) би требало да бидат џабелеску (долар или два за 10, 20, 30, 50 парчиња).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline dejan.s

 • Нов член
 • *
 • Posts: 2
Re: DIS дисплеј на Audi A6 C6
« Reply #2 on 07.03.2021, Sunday, 15:35:07 »
Во Македонија не верувам дека ќе го начекаш, но кај Кинезиве (eBay, AliExpress) би требало да бидат џабелески (долар или два за 10, 20, 30, 50 парчиња).
Ги има на али друже,ефтини се,ај реков да прашам дали ги има низ МК за да не ги чекам долго време.
Благодарам во секој случај.

Offline Mkdsime

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 158
Re: DIS дисплеј на Audi A6 C6
« Reply #3 on 07.03.2021, Sunday, 19:40:30 »
Пробај и тука прашај.
Code: [Select]
http://forum.carclub.mk/index.php

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12891
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: DIS дисплеј на Audi A6 C6
« Reply #4 on 08.03.2021, Monday, 11:37:11 »
Не верувам дека на форумот ќе знаат каде се продаваат, но во секој случај, не шкоди да прашаш ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."