Author Topic: Новитет околу отворањето на слики во attachment (11.01.2021)  (Read 11087 times)

Offline GigaWatt

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 12891
  • Gender: Male
  • Не фалширам
Има мал новитет на форумот, чисто да не се чудите ;). Од сега натаму, ако кликнете на attachment кој е слика, сликата се отвора во нов таб, т.е. не се симнува локално (на самиот уред, компјутер, што и да е) како и секој друг класичен attachment ;). Ова одамна сакав да го имплементирам, ама сега стигнав ;).

Како и да е, се друго си останува исто ;). Прво сакав да бидат како image thumbnails имплементирани, ама има недостаток тоа, често знае да се зезне image thumbnail cache-от (самите фајлови), па да треба да се реконструира, т.е. да се избришат старите и да се регенерираат нови, а поради определени недостатоци кои се проследуваат со години низ SMF, ова е моментално многу работа (би требало се ова да се среди со SMF 2.1 ;)), така да, сега за сега барем, нека остане вака, клик на image attachment-от, сликата се отвора во нов таб ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."