Author Topic: Прашање за поврзување на проточен бојлер  (Read 10607 times)

Offline ace1903

  • Нов член
  • *
  • Posts: 20
Од искуство проточен бојлер од 21/24кВ со вода како скопската многу брзо станува непроточен бојлер. Можеби во Битола Крушево ќе потрае нешто повеќе.
Имаш ли потреба од толкава моќност? Во фабрика за прехрамбени производи каде има многу вработени а и опремата се чисти има инсталирано 28кВ и сосема задоволува.
И да, хемиски се чисти секои два до три месеци. 
Подобро консултирај се со некој кој веќе има бојлер колку снага ти е навистина потребно. Можеби 8КВ ќе ти брка работа а и нема да имаш главоболки со кабли и осигурачи.
Снажен бојлер со мал проток на вода многу брзо развива таканаречени жешки точки и горат греачите.
Доколку сепак се одлучиш за 20кВ моја препорака е да инвестираш и во некој систем за омекнување на водата пред да дојде во бојлерот.

Offline trouble92

  • Нов член
  • *
  • Posts: 31
Се работи за во Битола... Можеби 18kW би било најдобро, инаку ти благодарам за советот со водата ќе го имам и тоа во предвид.