Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Ти треба dump баш од тој модел. Ако успееш да најдеш, стави го на форумов или на elektrotanya.com, било каде, само да го има online.
2
Купувам / купувам ардуино мега про
« Last post by laze on 04.06.2024, Tuesday, 20:05:33 »
здраво ,купувам ардуино мега про
3
Ова личи на класичен проблем со заземјувањето, викни некој да измери отпор со инструмент.
4
Бела техника / Проблем со машина за перење алишта
« Last post by DS on 26.05.2024, Sunday, 01:47:14 »
Имам проблем со машината за перење алишта. Машината е нова Беко со некој си про смарт инвертор мотор.Проблемот е следниот. Секогаш кога ке го допрам бубањот со боси нозе на плочките дрма струја 😊😊😊, кога ке заврши со перење многу појако дрма, отколку кога стоела исклучена подолго време. 🙂

Што може да е проблемот? Проблем со заземјување во инсталација или нешто со пералната? Што и како да проверам?

Ви благодарам 🙂
5
Марка: ST
Модел: ST-42SLC500
Панел: V420H2-L01
Напојување: KTP4260-001
Матична: T.MSD309.68A 11523
Флеш: 25Q32
Телевизорот има стандбај, ги има сите потребни напони, ама не се пали. Имаше надувани кондензатори во секундарот на 5 и 12В. Заменети се, ама свети само црвената лед и не се пали. Потребен е друг исправен думп најверојатно. Пробав со еден од "ремонт-ауд.нет", ама помешани се командите на локалната тастатура и сликата не чини.
6
Продавам / Re: Продавам вишок работи
« Last post by stiffy on 21.05.2024, Tuesday, 18:35:26 »
Трансформатор трофазен околу 6KVa 3х210V влез   3х105V 10A    погоден за амерички машини(220-110V)      цена: 150евра

Трансформатор трофазен околу 10kW 3 излези по 42V (голема струја), 220V (голема струја), 260V (5-10А)         цена: 180 евра

7
Забава / Re: Смешни слики
« Last post by krema on 21.05.2024, Tuesday, 18:26:21 »
8
Продавам / Re: Продавам вишок работи
« Last post by stiffy on 21.05.2024, Tuesday, 00:28:40 »
Трафо 0-12-24V (2х12V) 4.1A 100W 1000денари

Трафо 250W 6х17V 0.4A; 17V 0.2A; 100V 2A   1500денари (имам две идентични)Трафо 180W со изводи 20V, 30V, 35V 5A    1200денариTrafo 50W 24V 2A    600денари


сите се исправни, сите се јапанци :)
9
Забава / Re: Смешни слики
« Last post by krema on 16.05.2024, Thursday, 21:20:01 »
10
Забава / Re: Смешни слики
« Last post by krema on 15.05.2024, Wednesday, 20:49:50 »
Pages: [1] 2 3 ... 10