Author Topic: „Трета рака“ со четири прсти :)  (Read 2045 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3104
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
„Трета рака“ со четири прсти :)
« Opened on 15.07.2020, Wednesday, 21:24:45 »
Одамна ми беа нарачани и стигнати деловите, денес конечно дојде денот да ја  составам оваа „трета рака“ - помошник за придржување разни работи, чисто да се најде... :)
Држачите може да се наместат практично во био која положба и мислам дека ги покриваат сите потреби за придржување што може да се појават во пракса:

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 657
 • Gender: Male
Честито нека е и да те служи како што треба.
Ако може линк од продавницата? :)


Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3104
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: „Трета рака“ со четири прсти :)
« Reply #2 on 15.07.2020, Wednesday, 23:49:59 (Edited 16.07.2020, Thursday, 02:59:33) »
Фала ;). Одамна ги имав порачано и избришани ми се веќе оригиналните нарачки, еве набрзина нешто слично на ибеј што побарав, ако се прочепка малце можда би се нашле и поефтино:

Code: [Select]
https://www.ebay.com/itm/132198384739
Code: [Select]
https://www.ebay.com/itm/272977962109
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 657
 • Gender: Male
Одлично, претпоставувам дека штипките од линкот се компатибилни со зглобните црева :D т.е. си пасуваат едни со друго.
Него ме интересира како се монтирани на иверицата, исто и колку на колку е димензијата на иверицата?


Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12652
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Ваљда со долниот дел, каде што е навртката, така се монтирани на парчето иверка ;).

@LordZi, со здравје да си ги користиш ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3104
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
@GigaWatt: Tnx, поубав да си направиш ;)

@krema: Не се баш компатибилни, залепени се со епоксид, го искористив металниот дел од стари 4mm машки банана џекови, едната страна влегува во крокодилката на предвиденото место, другата во врвот од цревото, кој треба малце да се прошири. Другиот крај од цревата одат во дупки избушени во иверицата, исто со епоксид.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12652
 • Gender: Male
 • Не фалширам
@GigaWatt: Tnx, поубав да си направиш ;)

Имав во план да направам нешто вакво со дебели бакарни жици ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3104
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Да, имав и јас нешто такво претходно, ама ова е поелегантно :).
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 657
 • Gender: Male
@krema: Не се баш компатибилни, залепени се со епоксид, го искористив металниот дел од стари 4mm машки банана џекови, едната страна влегува во крокодилката на предвиденото место, другата во врвот од цревото, кој треба малце да се прошири. Другиот крај од цревата одат во дупки избушени во иверицата, исто со епоксид.

Јасно сега, значи мора со малку модификации да се среди бидејќи тој пластичниот навој од цревата во иверката нема шанси да држи. :)


Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3104
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Епоксид што ќе фати - фатено е, а би можело и оној супер-лепакот со спреј, и тој се стврднува како епоксидот исто, плус е поефтин ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline mikromk

 • Нов член
 • *
 • Posts: 17
Зглобовите се стандардни елементи за ладење на ЦНЦ машини.Ги има во Македонија и се продаваат по делови.
Лепењето со двокомпонентно епокси лепило треба да е во ред,но проблем се елементите кои се изработени од полиетилен или полипропилен кој лошо се лепи без актоватор.

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 657
 • Gender: Male
@LordZi

Сѐ почесто ми треба вакво нешто и морам во најскоро време да го изработам. Во план ми е да додадам + лупа и некое LED светло.
Лупата и светлото би биле исто така намонтирани на овие црева. Инаку планирам да лепам со поксипол.

Прашањето ми е:
Која е димензијата на иверицата? Од око би рекол 35х25см! :)


Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3104
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Иверицата во конкретниот случај е 30х19цм, толкаво парче имав па тоа го искористив, иначе може да варира според потребите и можностите.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 657
 • Gender: Male
А мислев да пишам 30х20цм :)
OK, фала, сега да ги нарачам цревата, крокодилките и 4mm банана машки џекови пошто немам. :) Незнам кој е промерот од шуко утикачи, треба да измерам, ама мислам дека се подебели. :)
Со поксипол би требало да завршам работа, епоксиден двокомпонентен лепак не знам дали ќе најдам кај мене.