А зошто да направам такво ѕвонче и да го дадам во емитер? За да направам такво звонче и да го дадам во емитер треба да биде правено со РIC, затоа што таму правилата им се да се изработи уредот со комерцијални елементи што ги има на пазарот (а во македонија "ништо" нема). И второ ке ме малтетираат со многу работи и на крај ке ми дадат 2000-3000 (претпоставка) хонорар, а јас 4-5 дена ке се шинам од работа. А каде е да се плати хардверот, да се направи сето тоа и после авторските права да му ги препуштиш на друг. Во емитер вреди да се објават проекти кои се наогаат по интернет страни, се изработуваат за саат, се писува текст за усте еден саат, и си земаш 2000 денари и ок е. Ама после иде и обврска да им програмираш микоконтролери за секој што сака, да одговараш на тие прашањата, свашта. Мене не ми се испалти да правам готови проекти за емитер. Ако има некој да понуди стварно нешто од што има да се заработи може да се прави. А правам проекти од кои има што да се научи, или да се интересни и корисни за по дома или работилница, или па да се има заработка од проектот. Овој не го гледам мегу наведените, затоа што јас немам корист од него, заработувачка нема (ако се објави во емитер), а и е прилично прост и едноставен од кој нема што да се научи, едноставно само монотоно да се сработи.