Програмирањето на чипот (W25Q64FW - 8Mb) со CH341A беше успешно од прва (erase, blank, write, verify) го исчитав со сите програми и го споредив со софтверот beyond compare (нула грешки т.е. идентични), значи бевте во право и ви верував, фала на сите. Џабе се изнамачив со денови onboard да го програмирам, но веќе имам искуство за друг пат.
Знам
. Мора сам да се увериш
. И јас така учам, ако не се уверам сам, не верувам
.
Мада, да бидам искрен, конкретно за програмирање на чипови onboard, ми беше јасно уште кога прочитав на некои форуми дека „као демек“ сега веќе можело... знаев дека најчеста ситуација ќе биде всушност не може. Да, може, ама само на некои плочи (има посебно напојување за чипчето изведено со некој стабилизатор, има бафер отпорници, итн... ова е својствено за уред со добар дизајн, а не секој уред е ваков, особено не петпарачниве Кинески... а и не може секогаш да се изведе меморијата да има посебно напојување, едноставно тешко изводливо е во ситуации каде што си ограничен со простор или нешто слично).
Чипот ти е супер залемен, без никакви замерки, посебно ко за прв пат. Иначе, кај СМД да си знаеш флуксот ти е најдобар пријател .
Одлично заврешена работа, браво.
Да, баш и јас сакав тоа да спомнам, топ изгледа, многу подобро од она како мене ми изгледале први обиди за... па... за било што
. За плочки, да не праам муабет
... најблаго речено, очајно изгледаа
.
И да, мирни раце пред се`.
Да бидам искрен, за мене лично, пред се ова
. За овие димензии на SMD пакувања, никогаш немам користено лупа. Евентуално поради околните ситнурии отпорничиња, но ова зависи од плочка до плочка и околни компоненти. Ако нема некои ситнурија што се, не користам лупа.