Author Topic: Универзален далечински управувач i-JMB YX-3003-BL, копија на One For All URC-2981  (Read 633 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12890
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Го начекав овој далечински управувач во Jumbo и не беше скап (300 денари), па си реков, ајде, да пробам да видам дали ќе работи со аудио уреди (системи, рисивсери, итн.). И, да, за чудо, работи ;D. Го пробав на Panasonic систем и два Sony рисивери, фатија кодовите за сите три уреди ;D. Подоцна малку пребарав online, излезе дека е копија на One For All URC-2981... или евентуално се произведува само за Jumbo под овој бренд и модел од страна на All In One (i-JMB YX-3003-BL).Во секој случај, сметам дека вреди за парите ;). Не работат кој знае кои команди, ама најважните работат: Volume Up, Volume Down, Power, Mute и Channel Up, Channel Down, што всушност ги менува меморираните радио станици, ако моментално оди радио (tuner). Не сум пробал со други кодови, на сите уреди што ги пробав, само гледав дали воопшто ќе работи, тоа ми беше важно. Можеби со други кодови, ќе проработат и некои други команди, кој знае ;D.

Корисничкото упатство за One For All URC-2981 го имате во attachment (истото е како за i-JMB YX-3003-BL), а можете да го симнете и од следните линкови.

Code: [Select]
https://cloud.mail.ru/public/7ush/mhqrb7vZM
Code: [Select]
https://app.box.com/s/2cy51ac0porab1bcdfk7n72gytzrrps0
Code: [Select]
https://www.asuswebstorage.com/navigate/a/#/s/967E5D307AD74F6083D64B305D0EB54EY
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 712
 • Gender: Male
Одлично е далечинското, го имам земено пред повеќе од 3 години и за него може да се каже дека е „баш“ универзално. Онаму каде што не сум можел да завршам работа со Пилот универзалното далечинско, сум успеал без проблем со ова далечниско.

Различно е пакувањето, но чинам дека станува збор за истото далечинско.Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12890
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Да да, истото далечинско е :). Мене лично, супер ми се има покажано, затоа и го „изрекламирав“ (:P ;D) на форумот ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."