Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Забава / Re: Смешни слики
« Last post by krema on 23.07.2022, Saturday, 15:25:45 »
2
Сè останато / Re: Метал детектор Sandbanks
« Last post by bicikle on 16.07.2022, Saturday, 13:35:14 »
хехе
3
Сè останато / Re: Метал детектор Sandbanks
« Last post by LordZi on 15.07.2022, Friday, 22:34:55 »
Уште е чирак, далеку е од асистент  ;) :D
4
Сè останато / Re: Метал детектор Sandbanks
« Last post by bicikle on 15.07.2022, Friday, 22:27:32 »
ја реков си се избудалел на старост,то си се стекнал со личен асистент :D
5
Сè останато / Re: Метал детектор Sandbanks
« Last post by LordZi on 12.07.2022, Tuesday, 00:23:47 »
Внук ми е тоа, не сум јас, знаеш дека не се шарам со такви глупости... :D
6
Сè останато / Re: Метал детектор Sandbanks
« Last post by bicikle on 11.07.2022, Monday, 23:03:04 »
Кога си се тетовисал бе ?
7
Мобилни телефони / Дали користите мејли :)
« Last post by MarkoMK on 10.07.2022, Sunday, 22:08:35 »
Кога некој е недостапен на мобилниве оператори се уклучува мејли: „Го добивте мејли“..

Едно време знам пари напраија од него операторите, одма тарифираа уште пред сигналот за да оставиш порака..

Сега незнам за кој “таков„ служи.. во време кога сите користат разни меснинџери, вибер, фејзбук, и да не ги редам сите, постојат и СМС пораки, незнам зошто некој би оставал говорна порака на Мејли???

Едностнавно нека направат „Претплатникот не е достапен“ и доволно е...
8
Забава / Re: Смешни слики
« Last post by krema on 10.07.2022, Sunday, 17:34:22 »
9
Фала ти Александар!
Токму за оваа машина имам слушано дека сеуште никој не успеал да ја пробие енкрипцијата. Стара технологија ама може и најдобра да е. Новиве софтверски технологии како Telegram, Viber, Signal и остансти наводно некој успеал да ги пробие. Немам јас воени тајни, но сум фасциниран од машината и би ја изработил од мерак.

Alan Turing ја има пробиено за време на втора светска војна.
10
Фала ти Александар!
Токму за оваа машина имам слушано дека сеуште никој не успеал да ја пробие енкрипцијата. Стара технологија ама може и најдобра да е. Новиве софтверски технологии како Telegram, Viber, Signal и остансти наводно некој успеал да ги пробие. Немам јас воени тајни, но сум фасциниран од машината и би ја изработил од мерак.

Пробиена е.. уште за време на војната.
Ме мрзи сега да гуглам ама мислам беше пробиена со помош на некој од првите лампашки компјутери..
Pages: [1] 2 3 ... 10