Recent Forum Topics / Started by / in Board Replies / Views Last post
Re: Држач за врв - ми треба

Started by bicikle on 14.06.2021, Monday, 21:20:12 in Сè останато

9 Replies
659 Views
by GigaWatt
on 18.06.2021, Friday, 00:48:37
Re: Општи прашања поврзани со аналогната електроника

Started by GigaWatt on 27.07.2010, Tuesday, 22:38:47 in Сè останато

1910 Replies
256403 Views
by krema
on 16.06.2021, Wednesday, 16:54:57
Re: Испитувач на интегрирани кола

Started by darkom on 14.06.2021, Monday, 21:25:32 in Мерна опрема

1 Replies
245 Views
by LordZi
on 15.06.2021, Tuesday, 09:28:30
Re: CH341A Programmer

Started by GigaWatt on 06.06.2017, Tuesday, 01:55:00 in Микроконтролери

84 Replies
33744 Views
by GigaWatt
on 13.06.2021, Sunday, 00:07:48
Купувам држачи за PCB

Started by LordZi on 10.06.2021, Thursday, 10:20:13 in Купувам

0 Replies
279 Views
by LordZi
on 10.06.2021, Thursday, 10:20:13

News

 • За сите електроничари и вљубеници во техниката во нашата земја - Македонски форум за електроника
 • Електроничарите - почетници најдобро е да ги прочитаат прво туторијалите за електроника.
 • Кирилицата е задолжителна!
  Прочитајте ги правилата 1.1 и 1.2.
 • Доколку ве навредат по приватна порака не одговарајте, само пратете копија од пораката до некој администратор, се друго е работа на администрацијата.
 • Доколку забележите некое недолично мислење кликнете на копчето „Пријави на Модераторот“ ова копче се наоѓа десно долу на крајот од секоја порака.
 • Забрането е прикачување на слики со привремен каратер на форумот, без разлика на нивната големина.
 • Членовите кои се радиоаматери а не се рангирани како радиоаматери на форумов, нека се јават кај некој од администраторите за да бидат соодветно рангирани.

Помош за форумот

No New Posts За потенцијалните и новите членови

Информации за потенцијалните и ново зачленетите членови

26 Posts
18 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in PayPal донации
on 04.05.2019, Saturday, 20:37:59

Околу форумот

No New Posts Известувања

Сите известувања во врска со форумот

24 Posts
19 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Новитет околу отворањето...
on 11.01.2021, Monday, 14:29:06

No New Posts Побарувања

Секакви побарувања до администраторите на форумот

782 Posts
87 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Опции на форумот
on 21.09.2021, Tuesday, 02:58:04

Аналогна електроника

No New Posts Аудио техника

Се од областа на аудио техника

13354 Posts
848 Topics

abm_id=350Last post by MarkoMK
in Re: DIY интерконекциски ...
on 08.02.2022, Tuesday, 12:11:05

Child Boards: Осцилатори, Предзасилувачи, Засилувачи, Звучници, Озвучување, Инструменти, Сè останато
No New Posts Видео техника

Се од областа на видео техника

1011 Posts
113 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Враќање на аналогна ...
on 15.02.2022, Tuesday, 17:05:53

No New Posts Радио техника

Се од областа на радио техника

8506 Posts
777 Topics

abm_id=4515Last post by Dime
in Re: Осцилатор DB 88-108M...
on 23.05.2022, Monday, 00:01:21

Child Boards: Технологии, Антени, Филтри, Предаватели, ВФ засилувачи, Приемници, Кодери, Радиоаматери, Побарувања, Сè останато
No New Posts Напојувања

Се околу изворите за напојување

7648 Posts
471 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Полнење на акумулато...
on 09.11.2021, Tuesday, 00:28:55

No New Posts Високонапонска техника

Се за уредите за висок напон

1057 Posts
45 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Корисни линкови во о...
on 26.09.2019, Thursday, 00:40:02

No New Posts Сè останато

Сите останати уреди и дизајни од доменот на аналогната електроника

5682 Posts
346 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Метал детектор Sandb...
on 16.07.2022, Saturday, 13:35:14

Дигитална електроника

No New Posts Логички кола

Дизајни на уреди со класични логички кола

200 Posts
20 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Сложено коло со пове...
on 20.04.2019, Saturday, 00:29:42

No New Posts Микроконтролери

Се за микроконтролерите и програматори за истите

6036 Posts
297 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in Re: Софтверски проблем с...
on 06.08.2021, Friday, 19:39:53

No New Posts Развојни околини

Се за развојните околини (Arduino, Raspberry Pi, итн.)

258 Posts
29 Topics

abm_id=359Last post by SKOLS_OLD
in Re: Приказ на вредностит...
on 18.12.2020, Friday, 17:20:14

No New Posts Сè останато

Сите останати уреди и дизајни од доменот на дигиталната електроника

1242 Posts
66 Topics

abm_id=4514Last post by AndrejStojkovikj
in Re: Енигма машина, потре...
on 08.07.2022, Friday, 22:51:57

Други технологии

No New Posts Роботика

Се од областа на роботиката

188 Posts
18 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Автономно возило
on 01.06.2019, Saturday, 18:23:48

No New Posts Автоматика

Тајмери, контроли за пумпи, индустриски автоматизирани процеси, терморегулатори, PIR сензори и нивна употреба, детектори на звук, итн.

293 Posts
26 Topics

abm_id=4337Last post by dela
in Re: Eлектронски систем з...
on 06.02.2021, Saturday, 18:50:05

No New Posts Компјутерска технологија и софтвер

Ваши креации, идеи, софтвер, проблеми, решенија, скрипти, прашања, итн.

2262 Posts
219 Topics

abm_id=4514Last post by AndrejStojkovikj
in Re: Browsing history - д...
on 11.06.2022, Saturday, 11:52:32

No New Posts Автоелектроника

Дизајни, решенија и проблеми од областа на автоелектрониката

1753 Posts
153 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: DIS дисплеј на Audi ...
on 08.03.2021, Monday, 11:37:11

No New Posts Електроенергетика

Се од областа на електроенергетиката

1967 Posts
126 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Нуловање на зграда -...
on 24.05.2022, Tuesday, 13:40:35

No New Posts Сè останато

Самоизработени CNC мaшини, апкани, ласерски гравери, пирографи, машини за заварување, уреди за уредување на домот и градината, итн.

690 Posts
33 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: RGB LED контролер
on 25.11.2021, Thursday, 08:50:21

Електронски уреди

No New Posts Бела техника

Карактеристики и сервис на апаратите за домаќинство

916 Posts
63 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Мотор за Shark Navig...
on 21.12.2021, Tuesday, 18:53:18

No New Posts Компјутери и галантерија

Карактеристики и сервис на компјутери, компоненти и галантерија

3472 Posts
295 Topics

abm_id=3780Last post by Mkdsime
in Re: Dumps
on 03.06.2022, Friday, 21:51:11

No New Posts Монитори и ТВ приемници

Карактеристики и сервис на монитори и телевизиски приемници

3755 Posts
275 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Проблем со LED ТВ Qu...
on 24.05.2022, Tuesday, 13:25:23

No New Posts Аудио опрема

Карактеристики и сервис на аудио опрема

5768 Posts
445 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Ресивер Harman/Kardo...
on 14.03.2022, Monday, 01:03:07

No New Posts Видео опрема

Карактеристики и сервис на видео опрема

411 Posts
40 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Кинеска Wireless Spy...
on 25.11.2018, Sunday, 21:29:12

No New Posts Мобилни телефони

Карактеристики и сервис на мобилни телефони

1087 Posts
110 Topics

abm_id=350Last post by MarkoMK
in Дали користите мејли :)
on 10.07.2022, Sunday, 22:08:35

No New Posts Дигитални камери и фото апарати

Карактеристики и сервис на дигиталните камери и фото апарати

44 Posts
7 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Sony Cyber-Shot DSC-...
on 08.06.2021, Tuesday, 01:10:00

No New Posts Сè останато

Карактеристики и сервис на алармни уреди, фискални каси, греалки, клима уреди, фитнес опрема, уреди за уредување на домот и градината, CNC машини, ласерски гравери, бормашини, шрафилици, итн.

303 Posts
34 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Универзален далечинс...
on 19.04.2022, Tuesday, 10:53:22

Останато

No New Posts Софтвер

Софтвер користен во електрониката

642 Posts
121 Topics

abm_id=4337Last post by dela
in Re: Разни програми за си...
on 04.09.2021, Saturday, 20:15:07

No New Posts Електронски компоненти

Карактеристики на електронски компоненти

3085 Posts
188 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Електролитски конден...
on 30.10.2021, Saturday, 15:57:58

No New Posts Мерна опрема

Се за мерните уреди, опрема и начини на мерење

1778 Posts
142 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Функциски генератор ...
on 18.03.2022, Friday, 12:17:58

No New Posts Кутии

Кутии за електронски уреди

343 Posts
19 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Кутија за алат
on 11.09.2019, Wednesday, 03:40:33

No New Posts Алат

Алат корисен во електрониката

1900 Posts
73 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Кинески лемни станиц...
on 02.12.2021, Thursday, 08:36:32

No New Posts Моделарство

Се околу електрониката во моделарството

137 Posts
19 Topics

abm_id=480Last post by batka
in Авио, бродо, авто модели...
on 03.09.2017, Sunday, 23:07:26

No New Posts Сам свој мајстор

Дискусии, предлози, идеи и решенија околу се што би можело да се смета за поправање и/или уредување на домот и градината - неповрзано со електроника

2 Posts
1 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Поправка на ефтина м...
on 09.06.2019, Sunday, 01:04:51

No New Posts Сè останато

Тука можете да дискутирате и прашувате за се останато што не спаѓа или не може да се категоризира во ниедна од останатите категории, но сепак е дел од науката и техниката

3835 Posts
379 Topics

abm_id=2845Last post by krema
in Re: Уред за собирање на ...
on 12.05.2021, Wednesday, 23:08:40

Стручна литература

No New Posts Книги

Овде ќе најдете интересни книги

592 Posts
266 Topics

abm_id=3780Last post by Mkdsime
in Електрично возило бе ем ...
on 04.06.2022, Saturday, 20:17:04

No New Posts Списанија

Овде ќе најдете интересни списанија

44 Posts
12 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Списанија за електро...
on 09.06.2019, Sunday, 22:42:18

No New Posts Документи

Карактеристики на делови (datasheets) и слично

228 Posts
64 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Pyramis Product List (21...
on 08.06.2021, Tuesday, 15:45:35

No New Posts Туторијали

Корисни туторијали во врска со електрониката и хардвер

1304 Posts
104 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Како да ги направите...
on 10.05.2020, Sunday, 12:25:38

Општа дискусија

No New Posts Општа дискусија

Се она што е надвор од областа електроника

14596 Posts
344 Topics

abm_id=776Last post by bicikle
in Re: Случајни муабети
on 10.06.2022, Friday, 17:40:45

No New Posts Забава

Малку забава

8099 Posts
96 Topics

abm_id=2845Last post by krema
in Re: Смешни слики
on 23.07.2022, Saturday, 15:25:45

No New Posts Претставувања

Информирање за вас и околу вашите знаења односно претставете се тука!

436 Posts
44 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Хелоу
on 20.02.2021, Saturday, 20:48:40

No New Posts Пријателски сајтови и форуми

Сајтови и форуми кои се пријатели на Македонскиот форум за електроника

14 Posts
2 Topics

abm_id=291Last post by GigaWatt
in Re: Која е поентата на о...
on 06.02.2021, Saturday, 22:34:29

Огласи и понуди

No New Posts Купувам

Ако нешто сакате да купите

2441 Posts
475 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Барам оригинални LF3...
on 04.07.2022, Monday, 14:29:46

No New Posts Продавам

Ако нешто сакате да продадете

3188 Posts
584 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Продавам вишок...
on 19.03.2022, Saturday, 14:01:22

No New Posts Понуди

Понуди од фирми и поединци

688 Posts
65 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Re: Изработувам печатени...
on 26.01.2022, Wednesday, 13:37:08

Статии

No New Posts Статии

Статиите се теми кој се појавуваат на главната страница на форумот

16 Posts
16 Topics

abm_id=5Last post by DX-er
in 802.11AF, нов Wi-Fi стан...
on 21.06.2016, Tuesday, 11:44:45

Архива

No New Posts Архивирани теми

Теми во кои нема целосна документација за наведените проекти

166 Posts
14 Topics

abm_id=11Last post by LordZi
in Одг: Теми кои треба да с...
on 26.03.2015, Thursday, 15:45:57

 • No New Posts
 • Redirect Board

Македонски форум за електроника - Info Center

Forum Stats Forum Stats

125401 Posts in 8323 Topics by 2110 Members.
Latest Post: "Re: Смешни слики" ( 23.07.2022, Saturday, 15:25:45 )
View the most recent posts on the forum.

Users Online Users Online

21 Guests, 1 User (6 Spiders)

Users active in past 15 minutes:
Mkdsime

Most Online Today: 47. Most Online Ever: 314 (15.11.2019, Friday, 14:16:04)