Author Topic: CES - Cranial Electro Stimulator  (Read 1438 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3187
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
CES - Cranial Electro Stimulator
« Opened on 17.03.2022, Thursday, 19:23:15 »
Уште еден уред правен по нарачка, проектот е од EPE Magazine, во принцип се пропушта слаба НФ струја низ мозокот/главата што според авторите влијае на подобрување на концентрацијата, расположението итн. Нема да навлегувам превише во објаснување околу овој уред, се убаво си пишува во текстот, а има и еден куп вакви фабрички уреди со упатства како се користат, едино што ќе напоменам дека напојувањето мора да биде со батерии, заради сигурност на корисникот и од ова не треба да се отстапува.
Сите потребни докуманти и фајлови ги има најдоле, а еве ја и шемата, неколку слики и едно видео од готовиот уред:

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12890
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: CES - Cranial Electro Stimulator
« Reply #1 on 18.03.2022, Friday, 22:34:39 »
И со Li-Ion може да се направи да биде... да не мора цело време да фрлаш пари за батерии ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3187
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: CES - Cranial Electro Stimulator
« Reply #2 on 18.03.2022, Friday, 22:51:11 »
Тоа и го планирам, како апгрејд понатаму... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio