Author Topic: Проблем со мотор од фрижидер  (Read 9908 times)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4080
 • Gender: Male
Нема да компресира фреон, колку што разбрав. Има и минерални по не вискозни( по ретки). До сега сите масла што сум ги водел за оомшресори биле прилично не вискозни(ретки)

Offline MARK123

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 137
Одг: Проблем со мотор од фрижидер
« Reply #16 on 03.12.2016, Saturday, 01:01:19 (Edited 03.12.2016, Saturday, 01:02:50) »
Code: [Select]
http://www.varaceair.com/products.do?item_id=15962
Имам вакво масло дома ново , дали би можел ова да го искористам,мислам дека е и поретко малку...

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4080
 • Gender: Male
Пошто ќе го користиш за воздух, не за фреон да, може. И оижелно е на влезот да ставиш дехидратор, односно оние што ја тргаат водата од воздухот... или на излез се ставаа...

Offline MARK123

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 137
На излез ... поточно на влез во боцата сепаратор ќе ставам за вода и масло ,бидејќи низ воздухот поминува и масло што го исфрлува моторот.

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4080
 • Gender: Male
Не би требало да фрла масло, али нема да е на одмет. И со водата нема да имаш проблем.

Offline najdo

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 421
 • Gender: Male
Претпоставувам на готовите (фабричките) компресори за воздух, нема монтирано филтер за влага пошто на самата боца има вентилче од долу за испуштање ?

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4080
 • Gender: Male
Да, ама често треба да испушташ. Вака ќе ти е пред очи резерварчето за вода и мирна глата... Мада нема водата да биде 100% одстранета али тоа што ќе остане е незначително и ќе ти го штеди алатот и резервоарот за воздух. Патем за која намена ти е?

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1306
Да навистина Марк чим сакаш гледам да и треба настојуваш добро ладење да има што ќе правиш со него сигурно за нешто озбилно го спремаш или навистина за која намена ти е не кажа јас на пример ги пумпав гумите на велосипедите  ;D
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш