Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1


Измерената вредност е 41.3KOhm-и. Најверојатно вредноста е 43K, според правилото за 5% толеранција. Јас ќе искористам отпорник од 43K, па ќе видиме што ќе се случи ;).


@GigaWatt
Дали отпорот меѓу средниот пин и минус ќе биде со различни вредности ако батеријата е полна 4.2v и ако се мери истата батерија празна?
Моја логика вели дека треба да дава иста вредност.
Thanks :)

edit:
Сега гледам дека Giga не се појавил пола година на форумот :D така да тешко дека ќе добијам одговор. :)
2
Забава / Re: Смешни слики
« Last post by krema on 02.04.2024, Tuesday, 20:25:50 »
ASCII Art :)
3
Продавам / Големи 7сегментни LED дисплеи
« Last post by MURO on 31.03.2024, Sunday, 10:21:50 »
Продавам 5 неупотребувани, 7сегментни LED дисплеи со димензии 90mm x 120 mm. Цената за сите: 1000 ден.
4
Купувам / СРЕДНОТОНЕЦ-ХАЕСЕРСКИ АZ0501/MFP1 4 OMI
« Last post by GOEI on 30.03.2024, Saturday, 12:32:05 »
Барам да купам или да премотам хаесерски среднотонец АZ 0501/MFP1 4 омски
5
Фала Ви за помошта.
6
На брзина од Google.
Code: [Select]
https://www.instructables.com/Simple-Way-to-Convert-Stereo-to-Mono/
Code: [Select]
https://duckduckgo.com/?q=stereo+to+mono+converter+diy&t=ffab&atb=v419-6&iax=images&ia=images
7
Да ,не бев прецизен , влез во излезно појачало.Тао е.
Ова се користи каде имаш стерео сигнал и сакаш да ги споиш во еден.Има логика само за ниски фреквенции.
Иако јас сум само за класични системи 2,0(класично стерео).
8
Не ми е за излезно. За влез во засилувач.
9
Ако ти е за излезно суб појачало  тогаш стави 10к отпорници, имаш еден куп решенија на гооле.
10
Како е најправилно да спојам 2 аудио канали во 1 канал? Со какви отпорници се прави тоа?
Потоа тој сигнал да оди во појачало.
Pages: [1] 2 3 ... 10