Author Topic: ФМ приемник за препишување  (Read 1879 times)

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9428
ФМ приемник за препишување
« Opened on 06.11.2011, Sunday, 15:32:48 (Edited 06.11.2011, Sunday, 15:39:34) »
Повекето од вас направиле некој ФМ приемник,најчесто со ТДА 7000.Ама од поновата ТДА ... продукција е ТДА 7021Т, сличен со тда 7000, само работи на 3V,помалку троши итд. Некој се нашол и направил дословно * приемник за препишување* ( веројатно тестови или писмени!) .Антената е кратка жица до 30 см ( може и 1 м,ако има на што да ја намотате! ;D ;D).Ке ви треба само уште мало предавателче за да го испробате дометот.За предлог еве една класика од предавател.Писмени доаѓаат... ;D :D

Споено мислење: 06.11.2011, Sunday, 15:39:34
Испуштено: калемот има 8 намотки 0,5 мм бакарна лак жица ,самоносечки на тело 5 мм

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6340
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
L1 како да ја изработиме ?
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline Malecko

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3063
 • Gender: Male
L1 како да ја изработиме ?
Тој калем (ако збориш за приемникот) е 56nH,е сега батка да каже колку намотки,со кој број на жица,на какво тело да се намота...
If you're good at something, never do it for free... -Joker

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9428
Во продолжение на написот стои :

Испуштено: калемот има 8 намотки 0,5 мм бакарна лак жица ,самоносечки на тело 5 мм

Offline warningteam

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 291
Ама мора двата склопа да ги напраиме така ? пошо едниот би бил приемник , а другиот би бил како база така ?

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9428
Да,треба да направиш два предаватели и два приемници.Добро би било два по два да работат на различни фреквенции.