Author Topic: Магнетизатор/демагнетизатор за алат  (Read 6396 times)

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Алал да ви е еј се ви текнува.Меѓу првите мои постови тоест мој прв пост беше во врска со електромотори од машини.Кога прашуваше еден член за поврзување на мотори од машини и јас прв му одговорив.Во гаража имавме три расипани машини и затоа се интересирав околу машини.Им ги фрлив програматорите но само еден зачував за урнек мустра онака дека и таков дел имам.Кога стварно гледам има округол електромагнет ама бил скриен ;D ;D ;D >:(. Се помачив го извадив и внатре изгледа тоа е како едно моторче намотката е статор и внатре се врти округло магнетче перманентно постојано.Може и тоа како вртимушка да си го вртите.Да не должам добро што сочував еден програматор барем.Ќе го поврзам и ќе видам дали ќе функционира по шемата најгоре од Лордзи.А мислев за ништо не може да се искористи програматор. :o :o ::) :)
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1480
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Одг: Магнетизатор/демагнетизатор за алат
« Reply #16 on 10.01.2015, Saturday, 20:33:47 (Edited 12.05.2015, Tuesday, 01:16:58) »
Homemade Tool Demagnetizer

Code: [Select]
http://lmgtfy.com/?q=Homemade+Tool+Demagnetizer

Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3232
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
Одг: Магнетизатор/демагнетизатор за алат
« Reply #17 on 12.01.2015, Monday, 04:45:01 (Edited 12.05.2015, Tuesday, 01:16:09) »
Homemade Tool Demagnetizer

Code: [Select]
http://lmgtfy.com/?q=Homemade+Tool+Demagnetizerхахаха првиот проект од Instructables е од мене правен :D
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Moжам да кажам дека функционира.Го направив тоа од програматор.Таман имам и едно трафо малку потешко ќе оди дур да го растурам но да имам време и тоа од бојан ќе го пробам.Највеќе мразам трафо да растурам ги упропастувам лимовите ова е полесно.А тома ме изнасмеа никој пат до сега не ми текнало на вакво нешто а не ни знаев дека постои а корисно сто пати затребало.Па затоа гугл не го прашав тој се знае но овде видов и затоа ;D ;D ;D
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Епа ајде, да се пофалам, и јас си направив еден ;).

It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3152
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Slick 8), со здравје да го користиш... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Благодарам ;). А кој знае, можно е носталгија да ме фати, да почнам да чкрапам на тоа прекинувачот, хахахаха ;D ;D ;D, пукај, пукај ;D ;D ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline roliver

 • Нов член
 • *
 • Posts: 35
Одг: Магнетизатор/демагнетизатор за алат
« Reply #22 on 28.08.2016, Sunday, 13:04:45 (Edited 09.09.2019, Monday, 04:35:49) »
Можеби малку касно и јас имам еден направено (сега е сликан)


Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Со среќа да си го користиш ;). Корисно алатче ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Интересна изработка
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1480
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Одг: Магнетизатор/демагнетизатор за алат
« Reply #25 on 11.10.2016, Tuesday, 19:58:41 (Edited 10.01.2019, Thursday, 16:39:21) »
Може и вака!

Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!