Author Topic: Каква лемилица користите?  (Read 44941 times)

Offline donis92

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 512
 • Gender: Male
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #15 on 30.06.2011, Thursday, 10:11:23 »
2500денари од нашата фирма комплет
d.t

Offline daniel spasovski

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1331
 • Gender: Male
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #16 on 30.06.2011, Thursday, 10:17:01 »
Која фирма ?  :D Логин  ;D ?

Offline donis92

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 512
 • Gender: Male
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #17 on 30.06.2011, Thursday, 10:25:10 »
Не! Тр-Електроник ние ги правиме, и јас лемам како со твојот леткум
d.t

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5324
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #18 on 30.06.2011, Thursday, 11:27:02 (Edited 30.06.2011, Thursday, 11:28:56) »
Јас имам некоја јапонско  кинеска налик на соломон (како погоре спомнатата) 25W, ASTRON SR-968 се вика, скоро 7 години без никаков проблем 1 сменат врв ама пак си работам со стариот, пошто тој накнадно што го купив не ме бендисува хахах

Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #19 on 30.06.2011, Thursday, 14:32:12 »
2500денари од нашата фирма комплет

Која фирма ?  :D Логин  ;D ?

Не! Тр-Електроник ние ги правиме, и јас лемам како со твојот леткум

Па толку се и во Loging оригинал Solomon, имам видено и копии од овие лемни станици, но не знам кој ги има изработено, а инаку иста цена се како и оригиналите, 2500 денари.

Јас имам некоја јапонско  кинеска налик на соломон (како погоре спомнатата) 25W, ASTRON SR-968 се вика, скоро 7 години без никаков проблем 1 сменат врв ама пак си работам со стариот, пошто тој накнадно што го купив не ме бендисува хахах

Сепак, убаво е да имаш температурна регулација, се наоѓа од време на време ;). Инаку во 90% од случаите, го држам леткумот на околу 300 степени, понекогаш, ако ми треба повисока, го „појачувам“ ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5324
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #20 on 30.06.2011, Thursday, 15:00:45 »
2500денари од нашата фирма комплет

Која фирма ?  :D Логин  ;D ?

Не! Тр-Електроник ние ги правиме, и јас лемам како со твојот леткум

Па толку се и во Loging оригинал Solomon, имам видено и копии од овие лемни станици, но не знам кој ги има изработено, а инаку иста цена се како и оригиналите, 2500 денари.

Јас имам некоја јапонско  кинеска налик на соломон (како погоре спомнатата) 25W, ASTRON SR-968 се вика, скоро 7 години без никаков проблем 1 сменат врв ама пак си работам со стариот, пошто тој накнадно што го купив не ме бендисува хахах

Сепак, убаво е да имаш температурна регулација, се наоѓа од време на време ;). Инаку во 90% од случаите, го држам леткумот на околу 300 степени, понекогаш, ако ми треба повисока, го „појачувам“ ;D.

знам, сакам да си направам со регулација, па ќе ве прашував таа во емитер каква рачка користеше SL-10 ?
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline SKOLS

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2783
 • Gender: Male
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #21 on 30.06.2011, Thursday, 15:01:57 »
таа Малечко сакаше да ја прави,незнам дали ја направи.

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5324
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #22 on 30.06.2011, Thursday, 15:04:05 »
да но каква рачка користи ?
за да ја побарам ако ја најдам ќе ја правам ако не ја најдам ќе клопам нешто друго :)
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline SKOLS

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2783
 • Gender: Male
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #23 on 30.06.2011, Thursday, 15:05:21 »
е тоа Малечко да одговори,иначе јас имам Weller леткум од 25вати.Го користам 2 и пол години.
ПС.Од Логинг за 1500 денари го земав :)

Offline mende davitkovski

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 120
 • Gender: Male
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #24 on 30.06.2011, Thursday, 15:24:37 »
Quote
знам, сакам да си направам со регулација, па ќе ве прашував таа во емитер каква рачка користеше SL-10 ?

јас ја имам правено таа од емитер користи рачка на solomon  :)

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5324
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #25 on 30.06.2011, Thursday, 15:38:12 »
ама која рачка од соломон, тоа мене ме интересира, знам дека е соломон ама има таму ознака SL-10 SL-20
имаше некои W серии... користат различни сензори
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3152
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #26 on 30.06.2011, Thursday, 15:48:35 »
А зошто комплицираш, направи се еден димер како за сијалица и ете ти регулација ;) :).
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline mende davitkovski

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 120
 • Gender: Male
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #27 on 30.06.2011, Thursday, 16:07:10 »
ама која рачка од соломон, тоа мене ме интересира, знам дека е соломон ама има таму ознака SL-10 SL-20
имаше некои W серии... користат различни сензори
SL-1  е рачката  ;D

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5324
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #28 on 30.06.2011, Thursday, 19:10:02 »
п
А зошто комплицираш, направи се еден димер како за сијалица и ете ти регулација ;) :).

моменталната така ми е :D, ама сакам нешто посовремено подобро нешто :)
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #29 on 30.06.2011, Thursday, 19:22:21 »
SL-1  е рачката  ;D

Да да, SL-1 е рачката, само греачот е околу 500 денари во BT (оригинал, не е копија, си има декларација ;)), а рачка со греач е околу 1000 денари во Loging, ама мислам дека имаат само од новите рачки, оние со пократок греач, немаат од старите со подолг греач, а тие се подобри :S. Ако сакаш можеш да го монтираш само греачот од BT на рачката која моментално ја користиш за на твојот леткум, бидејќи ептен слични рачки имаат, затоа ;). Тие подолгите греачи се подобри, затоа ;). Пократките побрзо загреваат, ама не се толку добри :S. “Као демек“ компатибилни биле новиве греачи со новите EU регулативи за помалку олово во каклајот, ова она :S.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."