Author Topic: Каква лемилица користите?  (Read 44942 times)

Offline JovanOH

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 203
 • Gender: Male
Каква лемилица користите?
« Opened on 27.06.2011, Monday, 17:41:31 (Edited 27.06.2011, Monday, 18:46:43) »
Еве јас каква лемилица користам. Ја користам 3 месеци добро ме служи има 175W

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3232
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
уау...аман бе олуци да не лемиш???  кај со ваков леткум електроника да лемиш  ???
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline JovanOH

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 203
 • Gender: Male
уау...аман бе олуци да не лемиш???  кај со ваков леткум електроника да лемиш  ???

Xxaaxxaxaax му ставам слаб врв

Offline BOBAN

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 559
 • Gender: Male
 • Keyboard not found. Press F1 to continue
уау...аман бе олуци да не лемиш???  кај со ваков леткум електроника да лемиш  ???
хахахаха и јас се зачудив што прави овој со толку ватна ајва ;D ;D

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3232
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
уау...аман бе олуци да не лемиш???  кај со ваков леткум електроника да лемиш  ???

Xxaaxxaxaax му ставам слаб врв

каков е тој слаб врв? стварно првпат слушам...
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline JovanOH

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 203
 • Gender: Male
уау...аман бе олуци да не лемиш???  кај со ваков леткум електроника да лемиш  ???

Xxaaxxaxaax му ставам слаб врв

каков е тој слаб врв? стварно првпат слушам...

Па му ставам врв од некој кабел што е помал во дијаметарот  :)

Offline go4o

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 196
 • Gender: Male
  • неам
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #6 on 29.06.2011, Wednesday, 12:52:35 »
Јас земам лемилица од 150 денари 30w и секој месец трчам по нов (со слаб врв)

Offline mende davitkovski

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 120
 • Gender: Male
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #7 on 29.06.2011, Wednesday, 13:11:59 »
епа ке си купиш некоја подобра  за да не одиш секој месец да купуваш  ;D ;D ;D

Offline BOBAN

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 559
 • Gender: Male
 • Keyboard not found. Press F1 to continue
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #8 on 29.06.2011, Wednesday, 13:13:50 »
Јас земам лемилица од 150 денари 30w и секој месец трчам по нов (со слаб врв)
аии аман бе толку се скапи кај вас , кај нас 60 денари е до 100 или појди во се за 69 денари или пa во некој кинески ;D

Offline go4o

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 196
 • Gender: Male
  • неам
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #9 on 29.06.2011, Wednesday, 13:28:24 »
кај нас 60 денари од 60w се ама одма горат дека се мн јаки се топи пластиката

Offline go4o

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 196
 • Gender: Male
  • неам
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #10 on 29.06.2011, Wednesday, 14:07:54 »
е така е а иначе лектом кај мене не се гасни

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3232
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #11 on 30.06.2011, Thursday, 02:19:29 »
кај нас 60 денари од 60w се ама одма горат дека се мн јаки се топи пластиката

затоа ке ставиш една 1N4007 диода во серија со леткумот и нема да ти гори :)
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline daniel spasovski

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1331
 • Gender: Male
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #12 on 30.06.2011, Thursday, 06:28:58 »
Јас си користам Соломон  ;) Досега сум ептен задоволен од него  ;) Го земав 600 или 650 денари од Логин и супер си ја врши работата  ;) Во тек откако го земав за 6 месеци сменив само еден врв од 60 денари :D
Да не го сватите ова како реклама  ;) Само да ви покажам за каков точно леткум се работи  :)

Code: [Select]
http://www.logingel.com/products/product.aspx?id=65205

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #13 on 30.06.2011, Thursday, 08:09:54 »
Лемна станица Solomon SL-20.Еве ја истата, ама црна, оваа поубаво изгледа ;D.

It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline daniel spasovski

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1331
 • Gender: Male
Одг: Каква лемилица користите?
« Reply #14 on 30.06.2011, Thursday, 08:36:40 »
Лемна станица Solomon SL-20.Еве ја истата, ама црна, оваа поубаво изгледа ;D.


Гига колку пари е оваа лемна станица  ??  :)