Author Topic: Помош околу одбирање на Universal Remote Key за автоматска врата од гаража  (Read 1394 times)

Offline DS

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 104
 • Gender: Male
Ми треба помош доколку некој имал вакво искуство :)

Во гаража во зграда имаме автоматска врата која се управува со помош на далечинско.

Се кориски некој Horman WA 300 R S4 систем ресивер/мотор

Code: [Select]
https://celentano-garagentore.de/wp-content/uploads/2020/03/WA300RS4_intSteuerung_335-DE.pdf
Се користи овој тип на далечинско (Entramatic ZEN4 433,92 MHz Rolling code) - не сум сигурен дали овој Remote controlor е оригинален или е некој компативилен на оригиналот за овој систем

Code: [Select]
https://www.remotepro.com.au/products/ditec-entrematic-zen-4-button-genuine-remote
https://www.ditecautomations.com/Entrematic/ditecentrematicCOM/EN/download-area/2.%20Automatic%20pedestrian%20doors/6.%20Accessories/1.%20Controls/1.%20Remote%20controls/2.%20Technical%20manual/1.%20Entrematic%20ZEN%20technical%20manual%20(mutiple%20languages)%20.pdf

На линковите погоре ги пишува следниве модели дека се компатибилни:
Compatibility:
BIXLG4
BIXLP2
BIXLS2
GOL4
Zen (ова е тоа што моментално го користам)

Features:
Transmitter Frequency: 433 MHz
Battery: CR2032
Coding Type: Rolling

Сакам да порачам некој од следниве, не можам да одлучам кое би работело (некои се универзални, а некои се компатибилни на моделите погоре). Сите може да се програмираат едноставно transmiter to transmiter (со притискање на соодветни копчиња), но не сум сигурен дали ќе може да се запише кодот од моето далечинско (Entramatic ZEN4 433,92 MHz Rolling code) на некое од овие :)

Code: [Select]
https://www.aliexpress.com/item/4001219182249.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5e235c9fwdOxgT&algo_pvid=b268d15e-5afa-4ab8-8071-3ff74a4a9613&algo_exp_id=b268d15e-5afa-4ab8-8071-3ff74a4a9613-5
https://www.aliexpress.com/item/1005001566511740.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5e235c9fwdOxgT&algo_pvid=b268d15e-5afa-4ab8-8071-3ff74a4a9613&algo_exp_id=b268d15e-5afa-4ab8-8071-3ff74a4a9613-3
https://www.aliexpress.com/item/1005002597120918.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.408b1187HdgqYf&aem_p4p_detail=20210704140638689766895854960039592745
https://www.aliexpress.com/item/1005002346379162.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5cf223841F2u11&algo_pvid=d8d079f7-597c-4119-ada6-f08c37819de7&algo_exp_id=d8d079f7-597c-4119-ada6-f08c37819de7-3

Дали има некој некое вакво слично искуство, да не порачувам за џабе? :)

Ви благодарам однапред
loading...

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6339
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Имам непријатно искуство. Лани во октомври месец купив далечинско, за кое на огласот пишеше дека е универзално. Ме фати 550 денари. За жал не успеав да го клонирам ниту пак да го пријавам на приемникот.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.