Author Topic: Електромагнетна Компатибилност (од проф. др. Василија Шарац)  (Read 1658 times)

Offline GigaWatt

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 12870
  • Gender: Male
  • Не фалширам
Електромагнетна Компатибилност (од проф. др. Василија Шарац)


Книгата е всушност многу интересена и има практичен приод. Се разработуваат теми поврзани со EMI и кои уреди каков вид на EMI генерираат, како и колку влијаат различните типови на каблирања (енергетска, LAN, телефонска, итн.) врз самите уреди, како и едни на други. Дадени се и насоки како да се поставуваат каблите, уредите, на кое растојание, итн. Би рекол дека може да е многу корисна за инженери, но и за монтери, каде и како треба да се постават определени кабли и опрема (иако, да бидам искрен, во денешно време, генерално земено, како ќе каже газдата, така се прави ::), па затоа можеме да видиме rack-ови ставени во WC-иња и купатила ::)), итн.download links:

Code: [Select]
https://cloud.mail.ru/public/87FW/qT1ppYUPG
Code: [Select]
https://www.asuswebstorage.com/navigate/a/#/s/38CCC69B82FE4A56ABF23D6A88FA5335Y
Code: [Select]
https://app.box.com/s/vn07a6z9lmlycub4qytvzobe1jbvog7g
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."