Author Topic: Микрокомпјутери (од Гоце Стефанов)  (Read 1746 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12890
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Микрокомпјутери (од Гоце Стефанов)


Практично, ова е книга за микроконтролери. Се обработува PIC серијата на микроконтролери, како работат и како да ги програмирате.download links:

Code: [Select]
https://cloud.mail.ru/public/2JG2/45KhWixzc
Code: [Select]
https://www.asuswebstorage.com/navigate/a/#/s/F3B7CD3FB7FF44329BCE40B196D9A890Y
Code: [Select]
https://app.box.com/s/ib8smd4elytmba9fnmb3cbs4oavhgfqh
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4065
 • Gender: Male
мавнат е линкот од универзитетот или .. .?

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12890
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Не би знаел да кажам, поентата беше да направам дигитална ахрива од тие книги (копија) и да бидат достапни и тука за симнување... а дали го нема веќе линкот, не знам.

Со тоа што, овие верзии се „замрзнати во време“, т.е. ако има промени и ако се "rolling" (смени нешто, закачи пак) од страна на универзитетот, нема да можам да бидам во тек со тоа. Ако има како прво, второ, трето издание, ОК, да, тогаш може да држам чекор, тоа се случува на неколку години ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."