Author Topic: Не можам да најдам електричен вентил  (Read 361 times)

Offline The Other Rick

 • Нов член
 • *
 • Posts: 1
Не можам да најдам електричен вентил
« Opened on 18.09.2020, Friday, 08:43:26 (Edited 19.09.2020, Saturday, 11:56:57) »
Дали знае некој каде, ако воопшто постои местото, да купам ваков вентил.
Code: [Select]
http://[code]www.adafruit.com/products/997 Ми треба за Ардуино проект и треба да го презентирам на крај на месецов така што онлајн нарачка не е опција. Видов во неколку продавници за електроника и немаат вентили. Ако некој има некаков сличен на овој и би сакал да ми го продаде слободно нека ми пише порака овде или на мејл.

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3152
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Не можам да најдам електричен вентил
« Reply #1 on 18.09.2020, Friday, 09:52:59 (Edited 19.09.2020, Saturday, 12:09:10) »
Вакви слични има во секоја машина за перење, со тоа што се за 230V, ако ти врши работа.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
Re: Не можам да најдам електричен вентил
« Reply #2 on 18.09.2020, Friday, 23:09:37 (Edited 19.09.2020, Saturday, 12:09:20) »
Исто и во меркур, бриколаж електроелемент има за системите капка по капка, не знам дали се истите димензии, но имаш редуцир.

Offline Zdravkovski

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 506
 • Gender: Male
 • elektricar
  • најдобриот електричар во Велес
Re: Не можам да најдам електричен вентил
« Reply #3 on 19.09.2020, Saturday, 06:45:40 (Edited 19.09.2020, Saturday, 12:09:32) »
овој тип на вентили се користат во беспритисочните соларни системи (најчесто нискобуџетните кинески) и можеш да го купиш од оние што продаваат и монтираат вакви соларни јави се на пр. во: текосолар, леовкомпани...