Author Topic: Дувалка од обичен леткум  (Read 949 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Дувалка од обичен леткум
« Opened on 24.11.2018, Saturday, 19:28:06 »
Чоеков си направи дувалка од обичен леткум :P. Нема кој знае каква контрола, ама можно е да биде функционална за некои прости работи ;).

It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
Re: Дувалка од обичен леткум
« Reply #1 on 25.11.2018, Sunday, 00:23:56 »
Малце сум скептичен дека со 30 вати ќе направиш нешто, па и 100 да се, но сепак инвестицијата не е голема и вреди да се проба.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Дувалка од обичен леткум
« Reply #2 on 25.11.2018, Sunday, 00:54:26 »
Сепак, ако не повеќе, барем ќе ја загрееш плочката за да можеш полесно да одлемуваш со обичен леткум ;). Само што мислам дека е непрактично пумпата за воздух да биде на самиот леткум... сепак, треба да се проба.

А за моќноста... на клипот топеше тинол жица со тоа чудо... можно е и местено да е, кој знае ???.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
Re: Дувалка од обичен леткум
« Reply #3 on 25.11.2018, Sunday, 03:12:33 »
Да, ќе ја стопи, ама само тинол, на плочка кога ќе ја стави ќе треба 5 мин да дува за да се разлее. Во секој случај може да се проба, пазарските леткоми се ефтини, има и помоќни а пумпа за ваздух не знам колку е но може сигурно да се искористи и од други уреди за проба, па ако брка работа вреди и да се купи специјално за него. Додуша има клипчиња и за диу пумпи...

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Дувалка од обичен леткум
« Reply #4 on 25.11.2018, Sunday, 15:26:00 »
Додуша има клипчиња и за диу пумпи...

Хахахаха ;D ;D ;D... ако биде DIY, се нека биде DIY ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline dr-mr

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 752
 • Gender: Male
Re: Дувалка од обичен леткум
« Reply #5 on 25.11.2018, Sunday, 20:40:11 »
мене ми изгледа како губење време, освен можеби за топенје на термоцрево за изолација  и за правенје бељи со најлом кеси нема друга примена.
Сепак се ВРТИ !!!