Author Topic: Ми треба совет околу кримп клешти (решено)  (Read 7306 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Аха, сватив, го нема оној дел за стегање/прицврстување на пластичната изолација на жилата ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3232
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
Одг: Ми треба совет околу кримп клешти (решено)
« Reply #61 on 26.09.2017, Tuesday, 18:31:45 (Edited 27.09.2017, Wednesday, 01:03:22) »
Да да, знам како изгледаат изолирани фастон, ама не го сватив кометарот, као демек средниот дел од клештата е за вакви изолирани фастон? Па нели изолацијата се поставува подоцна, се спушта само на фастон конекторот и толку, а конекторот се прави исто како класичен фастон, без изолација?за вакви фастон зборам [(да не сме се разбрале погрешно) (за долните два реда)]и сосе пластиката се стега конекторот, пластиката не се вади кога се стега конекторот :D
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
Ни едните ни другите од тие долу немаат дел што се забива во изолацијата

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
за вакви фастон зборам [(да не сме се разбрале погрешно) (за долните два реда)]и сосе пластиката се стега конекторот, пластиката не се вади кога се стега конекторот :D

А, да, за други конетори се работи, не сме се разбрале ;). А инаку, да, и овие ги знам ;). Најчесто се ставаат во индустриски околини, на места каде е потребен проток на големи јачини на струи. Поробустни се и појаки во однос на овие класичните (шо ги има во греалки де ;D).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."