Author Topic: Тема за побарувања на книги  (Read 26909 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Ја ќе ги скенирам, ако ги најдеш. Не знам как би се купиле.

Мислам дека веќе ги нема во продажба.

Абе на времето, кога ги скенирав оние електрониките од Тешич, тогаш уште студирав и ги земав книгите од библиотека, и да, таму не се шкртани... евентуално по нешто малку со молив, ама тоа лесно се брише. Арно ама, дипломирав :P :D.

Така да, ако знаеш некој кој е на ФЕИТ/ЕТФ и моментално да студира, па да ги земе книгите од библиотека и да ги скенираш, евентуално некако така да пројде работата ;).

Искрен да бидам, тогаш не ми текна :-\. Овие книгиве и збирките од Тешич некако ми беа приоритет, многу добра литература е тоа, одлична... ретко да се начека веќе таква, затоа и сакав да ги дигитализирам и споделам ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
Ги дигитализира?

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Ги дигитализира?

Да де, ги има во секцијата за книги ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
Тури линк, не биди мрза ко мене xD

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 723
 • Gender: Male
Така да, ако знаеш некој кој е на ФЕИТ/ЕТФ и моментално да студира, па да ги земе книгите од библиотека и да ги скенираш, евентуално некако така да пројде работата ;).

Еве јас. Бруцош.  ;D

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
Епа чим се понуди, распрашај се што имаат од панчо, па ќе се договориме.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Тури линк, не биди мрза ко мене xD

Code: [Select]
http://elektronika.mk/index.php?topic=2495.0
Code: [Select]
http://elektronika.mk/index.php?topic=3133.0
Code: [Select]
http://elektronika.mk/index.php?topic=2851.0
Code: [Select]
http://elektronika.mk/index.php?topic=3654.0
Code: [Select]
http://elektronika.mk/index.php?topic=3286.0


Еве јас. Бруцош.  ;D

Аууууу, ти дете веќе порасна беееееее :). Со среќа нека ти е ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
GW фалимендерит :D
Лончар ви е познат, сте заинтересирани да ја копирам ?
мада е на хрватски али со оглед на тоа дека би требало да имате познавања ќе се снајдите, но е по неразбирлива ради јазикот. Али е мн добра.
Edit
Не работат линковите. Да поминам со усб ?

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Не работат линковите. Да поминам со усб ?

Сите работат, проверени се пред една година, а и сега проверив. Само што таа првата е поделена во rar архиви, единствено тоа, што треба сите делови да ги симнеш за да ја извадиш содржината од архивата.

Лончар ви е познат, сте заинтересирани да ја копирам ?
мада е на хрватски али со оглед на тоа дека би требало да имате познавања ќе се снајдите, но е по неразбирлива ради јазикот. Али е мн добра.

Не го знам како автор... мислам, не ми е познат.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
Proxy-то зезало

Offline djagula

 • Нов член
 • *
 • Posts: 1
Здраво дечки.
Гледам дека во странство има мн. сајтови, групи и сл. за продавање/размена на книги, но кај нас(особено по фејсбук групите) тоа се само романи, речници, енциклопедии и сл.
Одамна веќе барам некое место/сајт/група каде има стари книги по областа електроника(и се поврзано).
Ме интересира дали знаете за нешто слично такво кај нас ?

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
лични колекции, кажи што сакаш. Нешто на weebly има нешто на ф акул тетот Шти пски. Тамо се слободни. од тамо  ми се главно и мене.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одамна веќе барам некое место/сајт/група каде има стари книги по областа електроника(и се поврзано).
Ме интересира дали знаете за нешто слично такво кај нас ?

Во смисол на дигитални копии или оригинали?

Ако сакаш, оние од кои имам направено до сега дигитални копии, можам да ги продадам, не ми требаат оригиналите :). Ми требаат само дигиталните копии, кој сака нека чува хартија, јас одамна се откажав од тоа :P :D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
Од што имаш дигитални ?
пиши пп/вибер.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12870
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Тема за побарувања на книги
« Reply #44 on 12.03.2022, Saturday, 00:09:35 »
Па од оние што ги имам споделено на форумов ;). Се што имам од дигитална литература, имам споделено на форумов ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."