Author Topic: Алуминиумски/челични шипки  (Read 2239 times)

Offline stru4nak

 • Нов член
 • *
 • Posts: 48
Алуминиумски/челични шипки
« Opened on 08.05.2016, Sunday, 17:35:21 (Edited 08.05.2016, Sunday, 17:41:41) »
Каде можат да се најдат алуминиумски или челични 6 шипки 8мм дијаметар со 1метар должина потребни ми се за 3д принтер. Потребно е да се мазни.

Offline Z31GH

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 714
 • Gender: Male
Одг: Алуминиумски/челични шипки
« Reply #1 on 08.05.2016, Sunday, 22:01:18 (Edited 08.05.2016, Sunday, 22:04:05) »
Побарај во Меркур Скопје. Ти препорачувам да купиш прохромски. Алуминиумот се аби доста, а челичните шипки може да површински да кородираат со тек на време. Прохромските, односно шипките од инкокс ќе ти траат цел живот.
При нарачката потенцирај дека сакаш шипки што се топло влечени, со тоа се мазни и нема рабови на шипките
Hams do it! With Frequency

Offline stru4nak

 • Нов член
 • *
 • Posts: 48
Побарај во Меркур Скопје. Ти препорачувам да купиш прохромски. Алуминиумот се аби доста, а челичните шипки може да површински да кородираат со тек на време. Прохромските, односно шипките од инкокс ќе ти траат цел живот.
При нарачката потенцирај дека сакаш шипки што се топло влечени, со тоа се мазни и нема рабови на шипките
Фала на брзиот одговор. Пошто гледам дека секаде користа алуминиумски полни шипки затоа и такви барав.

Offline Z31GH

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 714
 • Gender: Male
Слушај машинец и подолго ќе живееш  ;)
Hams do it! With Frequency

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
Code: [Select]
http://ariljemetal.com.mk/ види си и овде. Инаку и јас сум за прохром/инокс, хром-ванадиум, некоја таква варијанта

Offline Z31GH

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 714
 • Gender: Male
Се согласувам. На таа димензија нема да бидат ни кој знае колку тешки.

@bicikle
Не сум го знаел овој линк, ќе ми се најде и мене. Фала
Hams do it! With Frequency

Offline stru4nak

 • Нов член
 • *
 • Posts: 48
Одг: Алуминиумски/челични шипки
« Reply #6 on 12.05.2016, Thursday, 09:00:25 (Edited 12.05.2016, Thursday, 09:08:12) »
Code: [Select]
http://ariljemetal.com.mk/ види си и овде. Инаку и јас сум за прохром/инокс, хром-ванадиум, некоја таква варијанта
Е баш вака барав нешто да нарачам да не одам до Скопје. Иако на странава шипка или цевка не гледам :)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
Прашај, и да немаат ќе тењ упатат негде.. е сега е малце зезнато со големиве складови ако немаат каса, треба на уплатница, али битно да се снајдиш...