Author Topic: Texas Instruments укинува голем број популарни аудио ИК  (Read 1262 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3152
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Texas Instruments укинува голем број популарни аудио ИК
« Opened on 13.10.2015, Tuesday, 17:02:53 (Edited 13.10.2015, Tuesday, 17:05:27) »
TI прекинува со производство на голем број популарни аудио интегрални кола меѓу кои LM386, LM3875, LM3876, LM4780, LM1876, еден куп мали операциски засилувачи и уште многу други... >:(
Купувајте додека уште има...
Комплетната листа е дадена подоле:
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6340
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
а зошто, имаат наведено образложение ?
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3152
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Што сакаат може да пишат како образложение, причината е кратење трошоци на грб на производите на National - повеќето на листата се негови ИК - исто како што направија после купувањето на Burr-Brown, кој правеа едни од најдобрите аудио ОЗ...
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline BorceBT

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1826
 • Gender: Male
  • www.trajkovski.net
Политиката е јасна - производителите на електроника се префрлени на нови SMD кола и на чипови "се во едно" а од друга страна хобистите не се доволен пазар за големите компании кои произведуваат интегрирани кола. Порано ситуацијата беше друга, имаше далеку поголем број на хобисти и далеку помали компании.
Никогаш неможеш да знаеш се, но секогаш можеш да знаеш повеќе.