Author Topic: LED VU Meter со LM339  (Read 961 times)

Offline Lux

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 338
LED VU Meter со LM339
« Opened on 02.07.2015, Thursday, 10:25:51 (Edited 02.07.2015, Thursday, 21:04:09) »
Еве една шема која почесто се срејќава во аудио миксерите,шемата е стерео и се поврзува на излез на миксетата,тука е со 4 лед диоди по канал а може да се прошири по желба,со додавање на ЛМ339 спрема посакуваните лед диоди,пробав да нацртам пцб,али ете за оваа шема не ми иде баш од рака :-[ па би замолил некој од членовите да нацрта пцб во спринт барем со 2 x 8 лед диоди,односно би запрашал дали некој може да нацрта пцб?

Боже чувајме од пријатели,од непријатели сам ќе се чувам.