Author Topic: Модификација на кондензатори  (Read 8546 times)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
хмм ќешки да е така :) од свеќине некако и в расе станува како пластелин... зна 37 значи од прилика. Додуша ако е од пчели, да потврд е

Offline Gocko

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 59
Од оваа цела приказна , единствено научив на која темпетарутра се топи восокот , на која се прави како пластелин а на која почнува да се чувствува мирисот на прополис  ;D.

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
и тоа е нешто   ;D

Offline MarkoMK

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 985
 • Gender: Male
Се сложувам со повеќето дека нема никакво значење оваа модификација со восок, освен на изглед..
Е сега ченот што го има засилувачот, најдобро би не демантирал - нека направи мерење со осцилоскоп на напонот на напојување со обични и со „восочни“ кондензатори, и нека постира овде на форумов осцилограми...
може и во близина на засилувачот да стави јаки звучници додека мери.. за да се појави ефектот на „микрофонија“  ::) ::)
Life is too short to remove USB safely ..

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
Мислам влезните кондензатори се, не напојувачките.
Мада "филмов" има плацебо ефекат....

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Го делам истото мислење со вас дека нема да има некоја промена.Ма да нека каже членот нај убаво
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline frost5551

 • Нов член
 • *
 • Posts: 38
За оваа тема јас сепак овдека би го обвинил најповеќе LordZi. Требал пред да ја направи модификацијата да го слшнел појачалото како звучело и како звучи потоа па дури ако имал инструменти да извршел и мерење и тоа да го сторел, со тоа би ја скратил маката на препукување и докажување а и со сигурност би го дознале ефектот од модификацијата. Клиентот за кого била правена модификацијата го нема нигде и никаде да се јави и да каже- себичен  ;D. Извини друже  :).

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3152
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
LordZi има попаметна работа во животот од тоа да слуша и споредува кондензатори, впрочем, не ни беше кај мене засилувачот, муштеријата го донесе откако беа направени кондензаторите, ги сменив и одма си го зема...  ;) :D
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9428
Одг: Одг: Модификација на кондензатори
« Reply #53 on 24.03.2015, Tuesday, 12:59:47 (Edited 24.03.2015, Tuesday, 14:55:50) »
За оваа тема јас сепак овдека би го обвинил најповеќе LordZi. Требал пред да ја направи модификацијата да го слшнел појачалото како звучело и како звучи потоа па дури ако имал инструменти да извршел и мерење и тоа да го сторел, со тоа би ја скратил маката на препукување и докажување а и со сигурност би го дознале ефектот од модификацијата. Клиентот за кого била правена модификацијата го нема нигде и никаде да се јави и да каже- себичен  ;D. Извини друже  :).

Како прво нема никој право да го прозива Лордзи,кој темава ја покрена за да видите се какви не има. Секој има право да прави како си мисли,а дали некој ке го прозива или не газдата на појачувачот(иако никој нема право на тоа!).Овде даваме само свои МИСЛЕЊА, а не мерења и дијаграми.Значи секој нека си го каже мислењето,ама тоа да биде издржано.Јас реагирав само на изразот *микрофонизација*,кој не е технички израз туку само некој сленг,за кој тумачењата не се докрај дефинирани.И никој никого ,па ни ти колега не смее другиот да го нарече -себичен! Ова е Форум на доброволци и никој никому,ако не сака,не мора да одговори.

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 4042
 • Gender: Male
Нема препукувања, сите сме дека нема врска восокот со квалитетот...