Author Topic: Стерео тунер RT5025S Radio Akustika  (Read 1180 times)

Offline totii

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 103
  • Gender: Male
Стерео тунер RT5025S Radio Akustika
« Opened on 10.03.2015, Tuesday, 21:56:48 »
Здраво колеги потребна ми е помош околу овој постар модел на тунер.Проблемот е во тоа што не функционира FM подрачјето,освен шуштење ништо не се дешава на него,додека АМ подрачјето вункционира одлично.На интернет не можев да најдам шема за него па ве замолувам ако некој има шема да ја постави.

Offline Z31GH

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 714
  • Gender: Male
Одг: Стерео тунер RT5025S Radio Akustika
« Reply #1 on 12.03.2015, Thursday, 18:36:24 »
Најдобро ќе биде да го однесеш на сервис кај РТВ сервисер, или некој член од форумов кој има искуство во поправка на радио уреди.
Hams do it! With Frequency