Author Topic: LCD TV ST 42SLC500 Има стандбај, ама не се пали  (Read 249 times)

Offline gonik

  • Нов член
  • *
  • Posts: 35
LCD TV ST 42SLC500 Има стандбај, ама не се пали
« Opened on 24.05.2024, Friday, 16:58:17 (Edited 24.05.2024, Friday, 17:18:01) »
Марка: ST
Модел: ST-42SLC500
Панел: V420H2-L01
Напојување: KTP4260-001
Матична: T.MSD309.68A 11523
Флеш: 25Q32
Телевизорот има стандбај, ги има сите потребни напони, ама не се пали. Имаше надувани кондензатори во секундарот на 5 и 12В. Заменети се, ама свети само црвената лед и не се пали. Потребен е друг исправен думп најверојатно. Пробав со еден од "ремонт-ауд.нет", ама помешани се командите на локалната тастатура и сликата не чини.