Author Topic: Дали има некој да ми дај шема за бубица ?  (Read 3131 times)

Offline cika

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 288
 • Gender: Male
 • Математика : Ако оди лесно... грешно е ...
ми требе шема за електрониката...оти бубица мислам дека е она во увото шо се клава..( пишав во насловот бубица оти незнам како се вика делот кај електрониката..поз
Let's make things better.

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9425
Бубица не се става во уво ;D ;D ;D ;D Тоа се посебни неодиумски магнетчиња кои се вметнуваат во уво( внимателно зошто може да се повреди слушното тапанче!),а се напојуваат од посебна *петља* од 30-тина сантиметри лак жица која се става околу вратот и изигрува антена.Антената се става на излез за слушалки на некој уред како мобилен,МР3 итн.Шема посебна не сум сретнал,ама може да се искомбинира нешто.

Offline KiloVolt

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 814
 • Gender: Male
 • Високонапонски Фанатик
Батка, а за што служи ова, што прави всушност? Ме заинтересира бидеќи по дома имам 30-ина такви минијатурни цилиндрични магнетчиња со дијаметар ~2mm... Ако не треба такви, секогаш може да побарам- нели ;D

Споено мислење: 04.04.2014, Friday, 21:45:09
Опа- тристотта порака! ;D ;D Љубилејна  ;D
Temporary things have a nasty habit of becoming permanent.

High voltage experimenting is like the mafia, once you're in, you ain't getting out!

Never underestimate the power of stupid people in large groups.

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9425
Прво да кажам дека не препорачувам лично ставање и вадење магнетчиња во уво.Има случаи кога лугето завршиле на доктор или оглувеле.Затоа ке го покажам само принципот , а за останатото - кој како сака,но велам дека е опасно!