Author Topic: NRG Стерео кодер  (Read 2178 times)

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6340
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
NRG Стерео кодер
« Opened on 19.03.2012, Monday, 20:58:06 »
На сликите е претставен стерео кодер кој е доста квалитетен, барем самиот изглед тоа го кажува. Проблем е што немам PCB па ако некој реши да го прави ке мора да ја прецрта сликата во paint или друга програма.

Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline ki4o01

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 213
 • Gender: Male
Одг: NRG Стерео кодер
« Reply #1 on 20.03.2012, Tuesday, 08:25:06 »
за што служи ова !?  ???  :-[

Offline ivica.s

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 369
 • Gender: Male
 • RF Guru
  • Регистрирај се и заработи на envato.com
Одг: NRG Стерео кодер
« Reply #2 on 20.03.2012, Tuesday, 15:14:42 »
за што служи ова !?  ???  :-[

За емитување на стерео сигнал преку ФМ предавател.

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 256
 • Gender: Male
Одг: NRG Стерео кодер
« Reply #3 on 30.10.2012, Tuesday, 20:13:43 »
ова чудо е 16 симпл кодер  ова е веке полупрофесионален кодер служи за кодирање на каналите на лев и десен звучник

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 256
 • Gender: Male
Одг: NRG Стерео кодер
« Reply #4 on 23.02.2016, Tuesday, 16:16:40 (Edited 23.02.2016, Tuesday, 17:20:17) »
Ова е мојот нов 16 симплов кодер